Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Educació Física i Esportiva Logo del portal

Un estudi de la Universitat, premiat per l’Associació Espanyola de Cirurgians

  • Gabinet de Premsa
  • 26 de novembre de 2018
Angel i Diego Moya han recollit el premi
Angel i Diego Moya han recollit el premi

Un estudi del Grup d’Investigació en Esport i Salut de la Universitat de València –dirigit pel professor Juan Carlos Colado- i la Unitat de Cirurgia Hepàtica i Transplantament de la Fe ha rebut el premi a la millor publicació científica de 2017 concedida per l’Associació Espanyola de Cirurgians. Es tracta del primer treball que avalua la importància de l’activitat física en la qualitat de vida de pacients que han rebut un transplantament de fetge. Per a la investigació s’han utilitzat proves de màxim nivell i una metodologia d’entrenament pionera a nivell mundial.

L’estudi, titulat Combined resistance and endurance training at a moderate-to-high intensity improves physical condition and quality of life in liver transplant patients, ha sigut publicat en Liver Transplatation, una de les revistes de referència dins del món de la cirurgia i el transplantament hepàtic.

Ángel Moya, coordinador de la Unitat de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica de l’Hospital General de Castelló, i el doctorant Diego Moya, llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, han arreplegat el premi durant la celebració del XXXII Congrés Nacional de Cirurgia que ha tingut lloc del 12 al 15 de  novembre a Madrid.