Logo de la Universitat de València Logo Departament de Finances Empresarials Logo del portal

El catedràtic Emilio Ontiveros conversa a La Nau sobre els reptes d’Europa

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 18 de febrer de 2020
Emilio Ontiveros.
Emilio Ontiveros.

Dilluns, dia 17 de febrer, el president i fundador d’Analistas Financieros Internacionales (Afi), Emilio Ontiveros, va impartir una conferència al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València sota el títol ‘Europa davant la inestabilitat global’. Aquest acte, que es va celebrar a les 19 hores a l’Aula Magna, es va emmarcar en el cicle ‘Les raons d’Europa’, organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València juntament amb el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València i l’Acció Jean Monnet de la Comissió Europea. L’entrada va ser lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Catedràtic emèrit d’Economia de l’Empresa de la Universitat Autònoma de Madrid, Emilio Ontiveros va analitzar la inquietud associada a un entorn internacional ple d’amenaces que poden condicionar el comportament de l’economia de l’eurozona. La desacceleració econòmica global, les tensions comercials i tecnològiques, i els efectes del Brexit continuaran condicionant el creixement de les economies de l’àrea monetària. L’eurozona en conjunt presenta un diagnòstic cada dia més inquietant: estancament del creixement, absència d’inflació i paralització de la inversió industrial.

Enfront d’això, el recorregut de les polítiques econòmiques continua limitat a la utilització eventual de la política fiscal, a la instrumentació d’inversió paneuropea entorn d’aquestes dues transicions prioritàries definides per la nova Comissió: l’energètica, conseqüent amb els compromisos mediambientals, i la digital, que respon al retard manifest de la UE en aquest àmbit competitiu.

L’Escola  Europea de Pensament  Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb el suport de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. En aquest projecte participen també altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; Conselleria de Transparència, Responsabilitat, Participació i Cooperació; Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Caixa Popular, Escola Europea d’Humanitats i Institució Alfons el Magnànim.