Logo de la Universitat de València Logo Departament de Fisioteràpia Logo del portal

PROJECTE EUROPEU ERASMUS+

  • 16 de febrer de 2021
LOGOTIPO ERASMUS+

DOS PROFESSORES DEL DEPARTAMENT DE FISIOTERÀPIA PARTICIPEN EN UN PROJECTE EUROPEU ERASMUS+

El projecte, que té per nom “WISE” (Women’s Involvement in Steady Exercise) té per objectiu principal crear i difondre un programa d'exercici específic per a homens/dones de 15 a 24 anys. El programa permetrà als professionals de la salut, així com als professionals i instal·lacions de l'esport, identificar els millors esports i activitats físiques per a involucrar a dones joves en la pràctica regular d'exercici i evitar el seu abandó d'aquestes activitats en diferents països de la unió europea.

 WISE tindrà una durada de 30 mesos (gener 2021-juny 2023), i està cofinançat per Erasmus + Sport de la Unió Europea, amb una quantia econòmica de 398.470€.

Aquest projecte europeu, coordinat per la European Platform for Sport Innovation – EPSI (Bèlgica) inclou els següents socis:

- University “Union – Nikola Tesla”, Faculty of Sport – FZS (Sèrbia)

- European Culture and Sport Organization – RESSONS (Itàlia)

- Kinetic Analysis – CA (The Netherlands)

- Universitat de València – UV (Espanya)

- SPORTLAB S.S.D.A.R.L. – SPORTLAB (Itàlia)

Els membres de la Universitat de València involucrats en aquest projecte europeu són:

-Dra. Lliris Propietàries Moscardó: Professora del Departament de Fisioteràpia (Facultat de Fisioteràpia).

-Dr. José Casaña Granell: Professor del Departament de Fisioteràpia (Facultat de Fisioteràpia).

-Dr. Yelko Rodríguez Carrasco: Professor del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal (Facultat de Farmàcia).

Dijous passat 21 de gener de 2021, el consorci del projecte Women’s Involvement in Steady Exercise (WISE) va realitzar una primera reunió en línia per a començar el projecte i establir les futures accions per a la seua correcta implementació.

En tota la UE els homes fan exercici, practiquen esport o realitzen altres activitats físiques més que les dones. Aquesta desigualtat està particularment marcada en el grup d'edat dels 15 als 24 anys, on els homes joves tendeixen a fer exercici o practicar esport de forma regular considerablement més que les dones joves. En particular, la diferència entre homes i dones és més evident en els grups d'edat més joves: només un 15% dels homes entre 15-24 anys mai fan exercici o practiquen esport, comparat amb un 33% de dones en el mateix rang d'edat.

El consorci de WISE té com a objectiu abordar aquesta bretxa de gènere a través de la involucració de dones joves en activitat física regular mitjançant un programa innovador compartit a nivell europeu i incloent també anàlisi de bioimpedancia, consells de nutrició i dispositius tecnològics.

Durant la reunió d'inici, el consorci de WISE ha pres el primer pas per a aconseguir els seus objectius mitjançant l'elecció del comitè directiu i el comitè científic. El comitè directiu i el científic faran costat concretament al consorci amb la definició d'estratègies comunes i la implementació de les activitats del projecte, així com assessoraran i avaluaran el projecte WISE i el seu programa.

#BeWISE!