Logo de la Universitat de València Logo Departament de Geografia Logo del portal

Seminari: La construcció de paisatges inclusius en clau de gènere

  • 3 de març de 2023
Seminari: La construcció de paisatges inclusius en clau de gènere

El pròxim 10 de març a les 11.30 se celebrarà en el Saló de Graus "Manuel Ardit" de Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València el seminari "La construcció de paisatges inclusius en clau de gènere".

El Seminari "La construcció de paisatges inclusius en clau de gènere" és una iniciativa desenvolupada per la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians -UV en col·laboració amb el Màster de Tècniques per a la Gestió del Medi Ambient i del Territori del Departament de Geografia de la UV.

En la Comunitat Valenciana comptem amb una notable diversitat paisatgística, resultant d'unes privilegiades condicions ambientals i del seu secular aprofitament humà. Paisatges, molts d'ells, d'una gran qualitat ambiental i patrimonial. El Conveni Europeu del Paisatge (Florència, 2000) assenyala que el paisatge és un element clau per a la qualitat de vida de la població i del fonament el benestar. Tot apunta al fet que el més oportú és promocionar polítiques i accions d'ordenació territorial i urbanisme que implementen models paisatgístic-territorials, racionals amb la vocació de cada lloc. Models capaços de garantir aqueix benestar tan defensat pels especialistes i anhelat per la ciutadania. No obstant això, encara necessitem impulsar i visibilitzar plantejaments de gènere i inclusió en els processos de planificació del territori i paisatge. Maneres de dissenyar el camp i la ciutat més amables per a tots i totes, i que especialment responguen a les necessitats de les dones i de les persones amb diversitat funcional.

És per això que es planteja un seminari com aquest. Un seminari en el qual es vol destacar polítiques territorials i de paisatge sensibles, que facen propostes inclusives i igualitàries a l'hora d'organitzar l'ús de l'espai i que concilien la vida personal, familiar i laboral.

L'aforament és limitat i es pot realitzar la inscripció en cpaisaje@uv.es

Llista d'enllaços: