Logo de la Universdad de Valencia Logo Departamento de Óptica y Optometría y Ciencias de la Visión Logo del portal

Estudi sobre qualitat visual en pacients de Parkinson

  • 20 octubre de 2023
Image de la noticia

El grup de Psicofísica Aplicada i l'Associació Parkinson València col·laboren en un estudi sobre la qualitat visual en pacients de Parkinson

El Grup de Psicofísica Aplicada (GAP), a través de dues dels seus membres, la professora Rosa Mª Hernández i la professora Mª Amparo Díez, i de la doctoranda Alba Herrero, han començat una col·laboració amb l'Associació Parkinson València. L'objectiu d'aquesta col·laboració és la d'estudiar la qualitat visual dels pacients amb Parkinson, i comparar-la amb una població control. Es valoren aspectes com l'agudesa visual, visió binocular, color, sensibilitat al contrast, velocitat de lectura, entre altres aspectes, per a veure on es troben les alteracions més comunes, i relacionar-lo amb el grau de Parkinson del pacient, amb la seua qualitat de vida, i amb la medicació. 

Tot l'estudi s'engloba dins de la Tesi Doctoral de la doctoranda Alba Herrero que porta per títol ‘Caracterització de la funció visual i desenvolupament d'un programa de teràpia oculomotora i/o perceptiva en pacients amb malaltia de Parkinson’, dirigit per les dues professores membres del GAP.

Enllaç a la notícia de l'Associació:

https://www.facebook.com/100064530946792/posts/pfbid0T2ddXNVfjAG3mogBELZ57ALEBdXJ9Lh6UC1NBhT6is9ADCCK7kQkzauwzzRhRMj2l/