Logo de la Universdad de Valencia Logo Departamento de Óptica y Optometría y Ciencias de la Visión Logo del portal

El Grau d’Òptica i Optometria de la UV se situa entre les 5 millors a nivell nacional, segons el rànquing BGU

  • 16 abril de 2024
Image de la noticia

En el camp de les ciències de la salut, l’Òptica i Optometria es consolida en la cinquena posició a escala nacional en el rànquing BGU (Best Global Universities)

Utilitzant com a referència el rànquing general de SHANGHAI-ARWU, al 2023 la Universitat de València (UV) se situa en la posició 301-400 a escala mundial, baixant a aquesta posició des de la posició 201-300 de l'any 2022. De les més de cent matèries avaluades, la Universitat se situa entre les cent primeres del món en set disciplines, entre elles Teledetecció (posició 26 en l'àmbit mundial, primera a escala nacional) i Ciències atmosfèriques (posició 76 del mon),per exemple.

En un estudi global que analitza de forma agregada la posició de les universitats espanyoles en els cinc rànquings generals i els cinc rànquings de producció científica considerats, la UV se situa en la posició cinquena (entre la tercera i la quarta, si atenem únicament els rànquings de producció científica). De fet, la Universitat obté els millors resultats en aquells rànquings basats en indicadors de producció científica (publicacions i cites): se situa com la primera universitat valenciana als rànquings de producció científica, la tercera del Sistema Universitari Espanyol i entre les 250 millors del món. Per tant, la quantitat i qualitat de la producció científica de la Universitat de València als diferents camps científics és fonamental en el posicionament als principals rànquings internacionals i constitueix un dels principals actius de la Universitat de València. I com no podia ser d’un altra manera, els nostres investigadors al Grau d’Òptica i Optometria, amb les seues publicacions, també han contribuït a este posicionament tan espectacular de la UV.

Enllaços:

Informe de rànquings 2023: https://ir.uv.es/y0UQnQ9 

Resultats destacats Universitat de València: https://ir.uv.es/595nt9U