Logo de la Universdad de Valencia Logo Departamento de Óptica y Optometría y Ciencias de la Visión Logo del portal

Programa de mobilitat “Myopia: a visual problema on the rise. Prevention and dissemination to society”

  • 20 julio de 2023
Image de la noticia

Professorat del Departament d'Òptica i Optometria i Ciències de la Visió, a través de l'Aliança FORTHEM, duu a terme un programa de mobilitat curta titulat “Myopia: a visual problema on the rise. Prevention and dissemination to society”

Un grup de 10 professors i professores del Departament d'Òptica i Optometria i Ciències de la Visió de la Universitat de València, a través de l'Aliança d'Universitats Europees FORTHEM (“Fostering Outreach within European Regions, Transnational Higher Education and Mobility”) ha organitzat i executat un programa de mobilitat curta titulat “Myopia: a visual problema on the rise. Prevention and dissemination to society”. L'equip estava format per Daniel Monsálvez, Susana Ortí, Rosa Hernández, María Amparo Díez, Isabel Signes, Raquel Salvador, Sara Ferrer, María José Luque, María del Carmen García i Esteban Porcar. L'objectiu de l'Aliança consisteix a reunir noves generacions d'estudiants universitaris per a col·laborar en un entorn multicultural i multilingüe i abordar els desafiaments socials als quals Europa s'enfronta actualment.
El programa tenia com a objectiu aprofundir el coneixement sobre la miopia i els seus riscos associats, al mateix temps que destacava el seu profund impacte en la societat. La iniciativa, que va involucrar a 23 estudiants de diversos països europeus (Espanya, Itàlia, França, Alemanya, Letònia, Ucraïna i Finlàndia) i perfils educatius, va brindar una oportunitat única per a explorar el tema des de diverses perspectives. Concretament, l'estudiantat va treballar en grups aprofundint en aspectes com la prevalença i factors de risc de la miopia, els tractaments actuals per a la correcció i el control de la miopia o aspectes com la prevenció i ergonomia visual. Es van dur a terme activitats de cerca bibliogràfica en bases de dades, exposició dels resultats en una taula redona a l'aire lliure, una gymkhana optomètrica amb preguntes sobre miopia a resoldre i finalment el disseny de fullets informatius amb les troballes més significatives. Els fullets van permetre fer difusió sobre la miopia i conscienciar a la societat, en una última activitat de disseminació a la Ciutat de les Arts i les Ciències, sobretot entre famílies amb xiquets, xiquetes i adolescents.
Les persones participants van mostrar un alt grau de satisfacció a través dels qüestionaris en finalitzar el programa. A més de promoure la comprensió del problema de la miopia, aquest programa de mobilitat va crear llaços personals i una plataforma per a futures col·laboracions i iniciatives. En aquest sentit, la Universitat de València continua promovent i fomentant el creixement del coneixement a escala global.

Algunes fotografies d'aquestes activitats:

Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4  Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8 Foto 9 Foto 10 Foto 11