Logo de la Universdad de Valencia Logo Departamento de Sociología y Antropología Social Logo del portal

La Facultat de Ciències Socials col·labora amb un programa social de la comunitat británica resident en Espanya

  • 1 marzo de 2023
Image de la noticia

El Departament de Sociologia i Antropologia Social col·labora amb un projecte sense ànim de lucre recolzat per l'Ambaixada Britànica a Espanya i la Universitat Britànica de Birmingham. La setmana passada (1 i 2 de febrer) la Facultat de Ciències Socials de la Universitat va ser el lloc escollit aquest any per al taller d'estratègia de l'ONG Support in Spain. A més, aquesta organització està participant en el programa de pràctiques curriculars del Grau en Sociologia aquest any per primera vegada.

El programa social Support in Spain abraça en aquest moment un servei de pàgina web i té com a objectiu global ajudar amb els reptes de benestar de la població britànica resident al país, evitar-ne l'exclusió social i augmentar la integració d'aquests residents a Espanya.

La web conté informació útil sobre com obtenir suport addicional i ajuda en temes com l'atenció mèdica, serveis i suport a discapacitats, prestacions socials, a més de proporcionar un directori d'organitzacions de suport proper a les zones geogràfiques de més concentració.

La Comunitat Valenciana és la destinació elegida per la major quantitat d’immigrants britànics a Espanya i per això existeix una àmplia xarxa de suport dins de la pròpia comunitat i mitjançant les administracions públiques municipals, regionals i nacionals. El repte d'aquesta ONG que es va reunir a les instal·lacions del campus universitari és fer arribar informació d'aquesta xarxa a les persones afectades, familiars i professionals del sector social i així estimular el coneixement i la prevenció a llarg termini.

Neil Hesketh, el secretari de l'ONG Support in Spain, ha dit: "Per nosaltres col·laborar amb membres del departament és un orgull i serà una part important de l'èxit del projecte. Hi ha uns 100.000 britànics residents només a la Comunitat Valenciana i valorem la experiència del departament a estudiar i analitzar l'emigració britànica en temes sociològics.”

Jordi Giner Monfort del Departament de Sociologia i Antropologia Social va comentar, “Mantenir aquesta relació amb l'equip del Support in Spain ens aportarà l'oportunitat de seguir una realitat pràctica i anàloga a la nostra feina dins de les comunitats migratòries i així aprofundir el nostre coneixement del comportament dels estrangers a Espanya, posant en valor la nostra investigació acadèmica.”

A més, la jornada va comptar amb la presència de la Dra. Kelly Hall, una representant de la Universitat de Birmingham vinculada al projecte des del seu començament qui va poder compartir les seues reflexions amb els seus homòlegs de la facultat valenciana.

Website: http://www.supportinspain.info

Más información: info@supportinspain.info