GeneralitatCIDECSICUV Logo del portal

Dia Mundial del Medi Ambient

  • June 5th, 2020
Image de la noticia

El dia 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, aquest any enfocat en la protecció de la Biodiversitat, sota el lema “L'hora de la naturalesa”. La celebració d'aquest dia ens brinda l'oportunitat de recordar la importància de la conservació i protecció del medi ambient.

El seu origen se situa l'any 1972 que va marcar un punt d'inflexió en el desenvolupament de la política ambiental internacional, amb la primera conferència important sobre temes ambientals, coneguda com la Conferència d'Estocolm sobre el Medi Ambient Humà. Més tard aqueix any, el 15 de desembre, l'Assemblea General va aprovar una resolució (A/RES/2994 (XXVII)) que va designar el 5 de juny com a Dia Mundial del Medi Ambient instant "els governs i les organitzacions del sistema de les Nacions Unides a emprendre en aqueix dia, cada any, les activitats mundials que reafirmen la seua preocupació per la preservació i millora del medi ambient, amb la intenció d'aprofundir la consciència ambiental”.

Actualment, existeix evidència científica que diferents ecosistemes de la Terra s'estan acostant a punts crítics d'esgotament o de canvi irreversible, deguts a l'acció humana, al seu torn impulsada per l'alt creixement de la població i el desenvolupament econòmic. És per això que les problemàtiques mediambientals són qüestions cada vegada de major rellevància per a la ciutadania. I tant és així, que en 2015 més de 150 caps d'Estat i de Govern es van reunir en la històrica Cimera del Desenvolupament Sostenible en la qual van aprovar l'Agenda 2030. Aquesta Agenda conté 17 objectius d'aplicació universal que, des de l'1 de gener de 2016, regeixen els esforços dels països per a aconseguir un món sostenible l'any 2030. Hereus dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), col·loquen en primera línia de l'agenda política com a prioritaris la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del medi ambient, entre altres objectius.

Des del CIDE contribuïm a aquests reptes globals mitjançant la investigació sobre el creixent impacte del canvi climàtic global sobre els ecosistemes terrestres en zones àrides i semiàrides i les seues conseqüències. Des del CIDE treballem per a aportar coneixement fonamentat, basat en l'evidència, i per a comunicar a la societat la transcendència de les qüestions ambientals, i en particular, sobre el risc i impacte potencial de la desertificació i el canvi climàtic sobre els ecosistemes i l'ésser humà i contribuir, d'aquesta manera, a la protecció i bona gestió del nostre entorn.

Més informació en: https://www.unenvironment.org/es/events/evento-de-onu-medio-ambiente/el-planeta-se-unira-para-celebrar-la-biodiversidad-el-5-de

 

Comunicació CIDE