Logo de la Universitat de València Logo Programa de Doctorat en Geografia i Història del Mediterrani des de l'Edat Moderna Logo del portal

La Facultat de Geografia i Història compta amb els mitjans necessaris per a facilitar als doctorands la realització de les activitats formatives del programa de Doctorat i el desenvolupament de la seua tesi doctoral.


La Facultat disposa d'un Aula de Postgrau: F.3.4, que explica, a més, amb sistemes de projecció i audició a través d'ordinador i videoproyector, amb accés a internet bé per cable o sistemàticament wi-fi, així com la possibilitat de realització de videoconferències. Igualment s'ha habilitat un Aula de Doctorat: F.1.0, en el primer pis de la Facultat, per a possibilitar grups de treball o workshops amb la finalitat d'avançar en els treballs definits en les activitats formatives i en el disseny d'estratègies R+D en les quals els/les doctorands/as estan implicats/as. Disposa, així mateix, d'un Saló d'Actes i un Saló de Graus, que s'utilitzen, especialment, per a les activitats acadèmiques de caràcter formatiu i activitats complementàries (seminaris, conferències i cursos d'extensió). L'accés a tots aquests espais que, s'utilitzen per a la realització de les activitats específiques del Doctorat, no està dificultat per cap barrera arquitectònica.


Entre les aules de la Facultat es troben les quatre Aules d'Informàtica, dotades dels programes informàtics més avançats en les diferents disciplines que els investigadors desenvolupen al llarg de la seua formació doctoral. Aquestes aules estan equipades amb ordinadors d'última tecnologia que s'actualitzen cada dos anys i s'explica en total amb més de 150 llocs d'ordinador.


A açò cal afegir que la Facultat de Geografia i Història disposa de diversos espais de treball i estudi a la disposició dels alumnes/as. Així, existeix una Sala d'Estudi amb capacitat per a cent persones i connexió a Internet per a ordinadors portàtils, que està situada en la primera planta i no hi ha barreres arquitectòniques que dificulten el seu accés ni la seua utilització. A més, hi ha altres tres Sales de Treball amb capacitat de setze places cadascuna i connexió a la xarxa i un aula mòbil amb setze ordinadors portàtils. En aquestes sales poden reunir-se els professors amb grups d'alumnes/as per a realitzar xicotets seminaris i tutories col·lectives, o bé poden ser utilitzades per els/les propis/as estudiants per a organitzar els seus treballs en equip. Se situen en la primera planta del centre i pot accedir-se a elles sense impediment arquitectònic. El centre explica també amb un Aula d'Informàtica de lliure accés amb quinze ordinadors.


Així mateix, els quatre Departaments als quals estan vinculats els grups de recerca del programa de Doctorat (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga; Medieval i Ciències i Tècniques Historiogràfiques; Història Moderna i Contemporània; i Geografia) disposen d'espais en els quals es realitzen també algunes de les activitats específiques del programa de Doctorat.


La Facultat està dotada també de sis Laboratoris Docents i de Recerca que han sigut reconeguts per la seua excel·lència dins del Campus d'excel·lència HABITAT 5O i renovats en el seu equipament científic. El Departament d’Història de l’Art disposa del Laboratori d'Història de l'Art “Santiago Sebastián”, dedicat a l'anàlisi, conservació i restauració, d'objectes d'art. Té també un Laboratori d'Anàlisi i Conservació preventiva, una de les actuacions de referència de la Universitat de València dins del marc d'equipaments de laboratoris d'excel·lència del programa del Campus d'Excel·lència Internacional HABITAT 5O. El Departament de Geografia també compta amb diferents laboratoris: com el de SIG i Teledetecció i el Laboratori de Geomorfología. El Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga disposa d'un laboratori també propi dedicat a l'anàlisi dels materials arqueològics resultants dels programes anuals d'excavacions i prospeccions. I, el Departament de Història Moderna i Contemporània posseeix un Laboratori de Memòria oral i Fonts Audiovisuals. Tots aquests laboratoris presenten propostes, tant d'actualització com de noves adquisicions d'equipament, en les respectives convocatòries anuals per a la dotació de laboratoris docents.


A part de l'anterior, els doctorands compten amb accés a la biblioteca d'Humanitats “Joan Reglà”, que es troba en l'edifici contigu de la Facultat de Geografia i Història, i que està equipada amb la connexió a centenars de bases de dades. La biblioteca ofereix, també, serveis especials d'ajuda i assistència als estudiants de postgrau. Els estudiants disposen, així mateix, d'accés a internet a través de wi-fi en tot el recinte del campus.


Existeixen, finalment, en el recinte del campus de la universitat tot un seguit de serveis per a facilitar l'estada als nostres doctorands, com a servei de cafeteria, assistència per a la cerca d'allotjament, etc.