UVCulturaUV Logo del portal

PUNTS DE VISTA. Exposició de fotografies sobre els Drets Humans

Rajneesh Fontana, Victoria, Columbia Británica,

Centre Cultural La Nau, Claustre

Rajneesh Fontana, Victoria, Columbia Británica, Sóc jo mateixa, 2012
Aquest és el meu autoretrat, dedicat a totes les dones que pateixen maltractaments, que no tenen veu ni llibertat ni igualtat.
També es prendre posició i ser fidel a si mateix. Tots i totes hem de donar-nos suport els uns als altres per millorar aquest món i el nostre futur

 
Paul Patrick Charbonneau, Mont-real, Quebec, Pulse, 2016

A Mont-real vaig topar, per casualitat, amb aquesta instal·lació que retia homenatge a les víctimes del tiroteig al bar Pulse a Orlando.
L'homofòbia és un problema greu cada vegada més freqüent. Potser sent forts i solidaris aconseguirem algun dia vèncer l'odi.
 
 
 
 
 

El 2017  el Museu Canadenc per als Drets Humans va convidar gent de tots els racons del país per il·lustrar la seua visió sobre els drets humans mitjançant una càmera de fotos. L'exposició Punts de vista és el resultat de la resposta entusiasta a aquesta invitació pública. Les 36 fotografies sobre el tema de la llibertat d'expressió i la temàtica de la inclusió i la diversitat que presentem ací les ha triades un jurat multidisciplinari entre quasi mil propostes rebudes del públic.

Aquestes imatges fan visibles les diverses maneres en què podem expressar les nostres opinions, creences, pensaments i sentiments dins de diversos grups i comunitats. Ens impulsen a considerar la diversitat en la nostra vida quotidiana i ens recorden que tenim l'oportunitat de buscar altres perspectives.

Quines són les diverses formes de l'expressió? Què ocorre quan hi ha un conflicte d'opinions? Com es pot garantir la participació igualitària en la vida comunitària? Què significa la diversitat o la plena integració de tothom?

Punts de vista és una exposició organitzada i difosa pel Museu Canadenc per als Drets Humans (Winnipeg, Manitoba, Canadà).
 
 
 
 
 
Eric Tschaeppeler, Mont-real, Quebec,Vuong, Jean i Johnny, 2015

Aquesta foto forma part d'una sèrie que mostra els empleats i les empleades de les cuines a Mont-real. Em van impactar visualment aquests treballadors en un carreró. Encara que treballen sovint en condicions difícils, amuntegats, mostren dignitat i orgull i és evident la companyonia entre ells. Al nostre voltant, a tot arreu, hi ha històries relacionades amb els drets humans.  A vegades, només cal un punt de vista diferent perquè resulten evidents.