University of Valencia logo Logo School of Engineering Logo del portal

El grup d'investigació CALAGUA-Unitat mixta UV-UPV participa en el projecte PREVENPLAST

  • June 30th, 2022
El grup d'investigació CALAGUA-Unitat mixta UV-UPV participa en el projecte PREVENPLAST

VALÈNCIA, 29/06/2022.- El grup d'investigació CALAGUA-Unitat mixta UV-UPV participa en el projecte Desenvolupament de noves metodologies per a Previndre la generació i l'alliberament de microplàstics a partir de processos industrials (PREVENPLAST). L'objectiu de la iniciativa és reduir l'emissió de microplàstics al mitjà per a evitar el greu problema ambiental que suposa la creixent presència d'aquests contaminants.

En el projecte participen investigadors del grup CALAGUA format per personal del Departament d'Enginyeria Química de la Universitat de València (IQ-UV) i de l'Institut d'Enginyeria de l'Aigua i Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València (IIAMA-UPV), al costat d'AIMPLAS i Global Omnium.

El grup CALAGUA ha dut a terme el disseny d'una planta pilot d'ultrafiltració com a barrera física de microplàstics al medi ambient l'operació del qual serà avaluada en una Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) des d'un punt de vist tècnic, econòmic i mediambiental. D'altra banda, s'està estudiant a escala laboratori la degradació de microplàstics en els fangs generats en EDAR tant en un digestor convencional com en un digestor anaerobi de membranes (AnMBR). Fins al moment, els resultats aconseguits mostren una major eficiència d'eliminació de microplàstics en el digestor AnMBR (56%) que en el digestor convencional (35%). Aquest resultat confirma la major biodiversitat que permet aconseguir un reactor anaerobi amb membrana a causa de la major retenció de la biomassa en el reactor. Aquests primers resultats assenyalen al sistema AnMBR com una tecnologia prometedora per a potenciar la degradació de microplàstics biodegradables en EDAR.

PEU DE FOTO: Digestors anaerobis a escala laboratori