University of Valencia logo Logo School of Engineering Logo del portal

AFC: Xerrada-Taller “Tècniques per al control de l’estrès”

  • September 26th, 2018
AFC: Xerrada-Taller “Tècniques per al control de l’estrès”

Data: 2 d'octubre de 2018

Hora: 15 a 17 h

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano (Bloc 0 Edifici ETSE-UV)

L’estrès és un sentiment de tensió física o emocional que es desencadena quan una persona percep una situació o esdeveniment com a amenaçador o desbordant. El ritme de vida frenètic que seguim converteix a l’estrès en el mal de la nostra societat.

Encara que totes les persones sentim estrès en algun moment puntual, els experts adverteixen dels efectes devastadors de l’estrès crònic per a la nostra salut (pèrdua de memòria, mal de cap, coll o mandíbula rígids, cansament, trastorn del somni, pressió arterial alta, insuficiència cardíaca, diabetis, obesitat, depressió o ansietat, etc.) i de la possibilitat de combatre-ho amb diferents activitats. L’estrès no sempre ha de tindre conseqüències negatives. A vegades la seua presència representa una excel·lent oportunitat per a posar en marxa nous recursos personals, enfortint així l'autoestima i incrementant les possibilitats d'èxit a vegades futures.

 

Ponent: Óscar García Tarín

Óscar García Tarín és Psicòleg Clínic. Treballa en l'exercici privat de la professió com a psicòleg clínic des de 1996. És també Professor en la Universitat Internacional de València (VIU) i ha participat en diferents cursos i tallers en diversos programes del Servei d’Extensió Universitària de la Universitat de València. La seua activitat professional està centrada en el control de l'ansietat i de l’estrès i el desenvolupament d'habilitats socials i de comunicació.