University of Valencia logo Logo Experimenta Logo del portal

EXPERIMENTA TOP, un any més a e-XPOCIÈNCIA

  • October 22nd, 2021
Image de la noticia

Per streaming i en directe, hem celebrat aquesta taula rodona sobre iniciatives per secundària com la Fira Experimenta, amb una demostració de dos projectes premiats en 2021. Mira el VIDEO!

La Fira-Concurs eXpERimenTA ha estat de nou present en EXPOCIÈNCIA 2021 del Parc Científic de la Universitat de València, el 22 d'octubre, en coincidencia amb la convocatòria de la XVII edició. Una taula redona amb professorat i alumnat sobre la seua experiència en la Fira Experimenta i  el paper que aquestes iniciatives tenen en l'ensenyament secundari. Per finalitzar, hem gaudit amb dos projectes premiats en la fira de 2021 explicats per les seues autores i autors. PODEU VEURE ACÍ EL VIDEO DE LA SESSIÓ.

Participants en la xarrada:

- Chantal Ferrer Roca (moderadora), professora de la Facultat de Física de la UV i organitzadora de la Fira-Concurs Experimenta i altres iniciatives.

- Mª Ángeles Rius Severt, professora del IES Benlliure (Valencia) 

- Ana Segura Martín, professora del IES Peset Aleixandre (Paterna) 

- Carmen Abril Galotto, estudianta del Grau en Física, col·laboradora de la fira i ex-participant.

Mª Jesús Hernández Lucas, professora de la Facultat de Física de la UV i membre del jurat de la fira-concurs Experimenta.

L'alumnat de dos dels projectes que van ser premiats en 2021 els mostrarà i explicarà, i podreu fer preguntes en temps real. Els projectes son:

Ui, quina tensió! Alumnat: Sergio Alfonso, Sabrina El Ghazouni, Jorge Ortega i Adriana Vilreales. Professores: Mara Yuste i Ana Segura. IES Peset Aleixandre (Paterna). PREMI -Experiments i Demostracions de Física-ESO.

Classes sense COVID ni refredats. Alumnes: Macarena Hernández i Nadi Embuena. Professors: Martín Gómez i Hermini Añó. IES Ramon Llull (València). PREMI Aplicacions de Tecnologia-ESO.

La Fira-Concurs Experimenta és una iniciativa organitzada per la Facultat de Física de la Universitat de València en col·laboració amb diferents entitats i institucions, entre les quals destaca la Fundació per a la Ciiencia i Tecnologia - Ministeri de Ciència i innovació.