University of Valencia logo Logo Experimenta Logo del portal

Projectes premiats XVI Fira-Concurs Experimenta

  • April 25th, 2021
Image de la noticia

Coneix els projectes guardonats en 2021, també el del vot del públic

La XVI Fira-Concurs Experimenta de la Facultat de Física de la Universitat de València, celebrada el 25 d'abril de 2021,  ja té els projectes amb premis i esments de les diferents categories, atorgats pels Jurats i un d'ells com resultat del vot del públic.

La Fira-Concurs Experimenta és organitzada per la Facultat de Física de la Universitat de valència i compta amb la col·laboració de la Fundació per a la Ciència i la Tecnologia- Ministeri de Ciència i Innovació, a més d'altres entitats i institucions.

Donem l'enhorabona a les i els participants pel seu treball extraordinari, i especialment als grups guardonats, que rebran els premis en un acte de lliurament el divendres 14 de maig a les 18 h a la sala Charles Darwin del campus de Burjassot de la Universitat de València. També es retransmet per streaming desde aquest enllaç:  http://mediauniweb.uv.es/premisexperimenta2021 

Categoría Física-ESO

  • PREMI: "Uy quina tensió!" de l'IES Peset Aleixandre (Paterna). Alumnat de 4t d'ESO: Sergio Alfonso, Sabrina El Ghazouni, Jorge Ortega i Adriana Vilreales. Professores: Mara Yuste  i Ana Segura.
  • ESMENT D'HONOR 1º: “¿A qué velocidad van las olas?”, del C. Nuestra Señora del Socorro (Valencia). Alumnat de 4t d'ESO:  Alejandro Canuto, Carlos Macías, Jordi Alonso i Diego Latorre. Professors: José María Ajenjo i Antonio Molins.

  • ESMENT D'HONOR 2º: “El Mar Muerto en tu clase”, del C. San José de la Montaña (Cheste). Alumnes de 2n d'ESO: Sara Dalmau, Claudia Morte, Claudia Saiz i Rocío Toledano. Professorat: Asunción Navarro i José Plaza.

  • ESMENT D'HONOR 3º : “Viscosidad en un gel hidroalcohólico” del C. San José de la Montaña (Cheste) Alumnes de 4t d'ESO: María Casas, Claudia Morell, Carla Saiz i Maria Sinisterra. Professorat: Asunción Navarro i José Plaza.

  • ESMENT D'HONOR 4º: “La música del Dios Pan”, del Centro Educativo Gençana (Godella). Alumnat de 1er d'ESO: Elisa Belda, Ariadna Redón i Carlos Celada. Professorat: Mª Luisa García i Miguel A. Martínez.

Categoría Física- Batxillerat

  • PREMI: "Electromagnetisme i ressonància per a salvar vides", del C. San José de Calasanz de València. Alumnat de 2n de Batxillerat: Alfredo Martínez, Christian Antero i Olivia Montesinos. Professor: Antonio Moya.
  • ESMENT D'HONOR: “Cohete de Agua” del C. Nuestra Señora del Pilar (Valencia). Alumne de 1er Batxillerat: Víctor Rubio. Professora: Pilar Guerrero. 

Categoría Tecnologia- ESO

  • PREMI: "Classes sense COVID ni refredats" de l'IES Ramón Llull (València). Alumnat 4t d'ESO: Macarena Hernández i Nadine Embuena. Professors: Martín Gómez i Hermini Añó.
  • ESMENT D'HONOR 1º:¡Lávate bien las manos!” del C. San José de la Montaña (Cheste). Alumnat de 2n d'ESO: Carla Banacloy, Asier Fortea, Clara Elorriaga i Javier Nieto. Professorat: Asunción Navarro i José Plaza.

  • ESMENT D'HONOR 2º: Reciclar es fácil”, del Centro Educativo Gençana (Godella). Alumnat de 4t d'ESO: Iván Maestro i Joán Monzó. Professorat: Miguel A. Martínez i Mª Luisa Garcia.

Categoría Tecnologia - Batxillerat

  • PREMI: "PÈSER 1.0- Geolocalitzador orientador làser" de l'IES Cañada (Paterna). Alumnes de 2n de Batxillerat: Miguel Pérez i Pau Serneguet. Professors: Jaume Rolíndez i Alejandro Fuestes.

VOTACIÓ DEL PÚBLIC

  • PREMI “Cohete de Agua” del C. Nuestra Señora del Pilar (Valencia). Alumne de 1er Batxillerat: Víctor Rubio. Professora:  Pilar Guerrero. 

La votació del públic ha funcionat enguany amb un nou mètode per a facilitar l'exercici del vot al públic virtual. S'ha recollit un total de 4222 vots, com mostra l'acta.

Al llarg del matí ha passejat per la fira un total de 800 visitants presencials, i més de 1750 persones s'han connectat a la retransmissió per streaming, que ha permés veure i viure la fira des d'altres llocs amb qualsevol dispositiu. El vídeo final, es troba disponible en youtube, al mateix enllaç anunciat per a la retransmissió. Podeu tornar a veure a tots els grups explicant els seus projectes, inclosos els guardonats.