University of Valencia logo Logo Experimenta Logo del portal

Projectes premiats XVII Fira-Concurs Experimenta

  • May 23rd, 2022
experimenta-top 2022

Coneix els projectes guardonats en 2022, també el del vot del públic

Els projectes premiats en la Fira-Concurs Experimenta 2022 per decisió del jurat van ser, en la categoria Experiments i Demostracions de Física: el del C. San José de la Montaña de Cheste ('El empuje salva-vidas') pel que fa la ESO i el del English School los Olivos ('¿Cómo se calcula la distancia a las estrellas?') de Batxillerat. Pel que fa a la categoria d’Aplicacions Tecnològiques, els centres guardonats van ser el Centre Educatiu Gençana ('El triple salto de Michael Jordan') de la ESO, i el IES de Moixent ('El vehicle submarí') pel que fa a Batxillerat. El premi per votació del públic va recaure en el Colegio Pio XII de València amb la proposta "Túnel de viento" d'alumnat de la ESO.

Els premis es van lliurar el 10 d'abril a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències de València en finalitzar la fira i l'acte es va retrasmetre per streaming. En la taula institucional que atorgava els premis i els diplomes es trobaven José López, vocal de l’Associació de professorat de Tecnologia de la Comunitat Valenciana (APTCV) i assessor del CEFIRE CTEM; Elena Pinilla, vicepresidenta de la Real Sociedad Española de Física i membre de la Divisió d’Ensenyament de la Física; i Nuria Rius, directora de l’Institut de Física Corpuscular (IFIC) centre mixt CSIC-UV. En l’acte també figuraven Myriam Atienza, directora de continguts del Museu de la Ciència; Jordi Vidal, degà de la Facultat de Física de la universitat de València; Antonio Torres, director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i Mª Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis de la UV i qui ha presidit l’acte. No han pogut assistir el secretari Autonòmic d’Educació i Formació professional, Miguel Soler i la vicepresidenta segona del Govern i Ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, qui ha remés un vídeo en què s’ha adreçat a les i els participants.

Dels cinc premis, quatre estan dotats amb 300 euros, i el projecte més votat pel públic amb 200 euros, a més d'obsequis per al professorat i per tots els grups participants que van rebre 13 mencions d’honor. El jurat, constituït per professorat universitari i de centres de secundària, valorà el bon funcionament, la correcta comprensió dels treballs i la claredat de les explicacions.

La Fira-Concurs Experimenta és organitzada per la Facultat de Física de la Universitat de valència i compta amb la col·laboració de la Fundació per a la Ciència i la Tecnologia- Ministeri de Ciència i Innovació, a més d'altres entitats i institucions.

Donem l'enhorabona a les i els participants pel seu treball extraordinari, i especialment als grups guardonats