University of Valencia logo Logo Experimenta Logo del portal

TALLER EXPERIMENTA TOP - per acabar bé el curs

  • May 25th, 2021
 

T'agradaría acabar el curs amb activitats experimentals i motivadores per l'alumnat? INSCRIU-TE al taller EXPERIMENTA TOP: el 17 de JUNY sense eixir del teu centre. Gaudeix la innovació STEM amb preguntes en directe.

                                                                                    versión en castellano

Gaudeix juntament amb el teu alumnat d'una introducció a l'aprenentatge STEM a través de projectes, sense eixir del vostre centre.

 Aquest TALLER- exposició es va trasmetre per streaming en dues sessions durant l'horari lectiu de matí a tots els centres inscrits que es van connectar des de classe, connectats a internet i canó projector.

Ací teniu ara els materials. Professorat i alumnat podreu veure amb detall i entendre en directe diferents interessants projectes que van ser premiats en la fira-concurs Experimenta 2021, que seran explicats pels grups d'ESO i Batxillerat que els han treballat. A més, dedicarem un espai a les vostres preguntes i comentaris, que podreu formular en temps real durant la retransmissió.

Durant la retransmissió, vam contar amb la col·laboració, entre altres, d'Elena Dénia, astrofísica i divulgadora youtuber, a més de professorat d'ensenyament secundari i universitat que han format part del jurat de la Fira-Concurs Experimenta. NO T'HO PERDES!

Els continguts del TALLER EXPERIMENTA TOP són adequats per totes les matèries del àmbit científic-tecnològic d'ESO i Batxillerat i es proposen també com un punt de partida per al raonament i la discussió en classe. Podeu veure les dues parts o a una d'elles:

PART 1 - 10-11 h 17 de juny 

Ui, quina tensió! Alumnat: Sergio Alfonso, Sabrina El Ghazouni, Jorge Ortega i Adriana Vilreales. Professores: Mara Yuste i Ana Segura. IES Peset Aleixandre (Paterna). PREMI -Experiments i Demostracions de Física-ESO.

Electromagnetisme i ressonància per a salvar vides. Alumnat: Alfredo Martínez, Christian Antero i Olivia Montesinos. Professor: Antonio Moya. Col·legi San José de Calasanz (València). PREMI- Experiments i Demostracions de Física-Batxillerat.

Coet d'Aigua. Alumne: Víctor Rubio Jiménez, Professora: Pilar Guerrero. Col·legi Nostra Sª del Pilar (València). PREMI DEL PÚBLIC i Esment d'Honor 1- Experiments i Demostracions de Física-Batxillerat.

PART 2 - 12-13 h 17 de juny

Classes sense COVID ni refredats. Alumnes: Macarena Hernández i Nadi Embuena. Professors: Martín Gómez i Hermini Añó. IES Ramon Llull (València). PREMI Aplicacions de Tecnologia-ESO.

Llava't bé les mans!. Alumnes: Carla Banacloy, Asier Fortea, Clara Elorriaga, Javier Nieto. Professorat: Asunción Navarro i José Plaza. Col·legi San José de la Muntanya Cheste. Esment d'Honor 1 -Aplicacions de Tecnologia-ESO.

Reciclar és fàcil. Alumnes: Iván Maestro, Joán Monzó. Professorat: Miguel Ángel Martínez i Mª Luisa García. Centre Educatiu Gençana (Godella). Esment d'Honor 2 - Aplicacions de Tecnologia-ESO.

La Fira-Concurs Experimenta és una iniciativa organitzada per la Facultat de Física de la Universitat de València en col·laboració amb diferents entitats i institucions, entre les quals destaca la Fundació per a la Ciiencia i Tecnologia - Ministeri de Ciència i innovació.