
La Universitat de València (UV) aposta per la formació contínua del seu personal docent i així ho ha demostrat amb el workshop internacional "Igniting Entrepreneurial Mindsets: Strategies and Practical Insights", celebrat del 24 al 28 de juny de 2024 en el prestigiós Real Colegio Complutense de Harvard University (RCCHU).
Aquesta iniciativa, que té com a objectiu principal promoure la innovació docent en emprenedoria entre el professorat de la UV, està organitzada pel Vicerectorat d’Innovació i Transferència i el Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, a través d’UVemprén, i compta amb el patrocini del Banc Santander.
El workshop, celebrat al cor de la innovació acadèmica mundial, busca oferir una especialització en emprenedoria al professorat universitari implicat en les activitats de la Xarxa de Preincubadores de la Universitat de València. Aquestes activitats tenen com a objectiu formar a l’estudiantat de qualsevol àrea de coneixement impartida a la UV en la generació i validació de projectes emprenedors, contribuint així a la creació d’un ecosistema empresarial universitari que actue com a catalitzador de l’avanç social mitjançant la innovació i la creació de valor compartit.
En la inauguració de l’esdeveniment, per part de la Universitat de València van participar Ángela Pérez Pérez, presidenta del Consell Social de la UV; Ángeles Solanes Corella, vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació; i Pedro Morillo Tena, delegat de la UV per al RCCHU. Per part de la Harvard University van intervindre Peter O’Meara, International Student and Scholar Advisor at Harvard University i Daniel Sánchez Mata, director del Real Colegio Complutense at Harvard University, qui va subratllar que “el RCCHU és un punt de trobada que genera oportunitats per al talent espanyol als Estats Units”.
Aquest any, nou Preincubadores d’Emprenedoria de diversos centres de la UV han format part del programa. Els representants docents i investigadors participants han sigut Arturo López Castel de la Facultat de Ciències Biològiques, Santiago González de la Hoz de la Facultat de Física, Alicia Monleón Ventura de la Facultat de Química, Sara Isabel Cortés Amador de la Facultat de Fisioteràpia, Javier Pereda Cervera de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, Ángel Robles Martínez de l'ETSE, Emilio Iranzo García de la Facultat de Geografia i Història, Gloria Segarra Irles de la Facultat de Medicina i Odontologia, i Rafael Marimón Durá de la Facultat de Dret.
El curs ha estat coordinat pels professors de la Facultat d’Economia Lola Garzón Benítez i Pau Sendra Pons, membres d’UVemprén. Durant el workshop, els participants han tingut l’oportunitat d’assistir a sessions pràctiques impartides per experts en ciències de la salut i emprenedoria, així com realitzar visites a l’ecosistema empresarial de l’àrea de Boston. Destaca la visita a la Universitat de Harvard, el Plasma Science and Fusion Center i el Dana-Farber Cancer Institute, centres de referència mundial en investigació i innovació.
Aquesta iniciativa reforça el compromís de la Universitat de València amb la formació contínua i la transformació docent, promovent la internacionalització i el contacte directe amb entorns acadèmics i empresarials de primer nivell. La col·laboració amb institucions com Harvard University no només enriqueix l’experiència formativa del professorat i l’alumnat de la UV, sinó que també obri noves vies de cooperació i desenvolupament per al futur.
Acord Estratègic amb Harvard
La Universitat de València manté un acord d'associació amb el Real Colegio Complutense de Harvard University que permet al professorat i a l’estudiantat d’ambdues institucions treballar conjuntament. Aquest acord facilita l'intercanvi d'estudiants i acadèmics, enriquint les experiències educatives i fomentant un enteniment més profund de les perspectives culturals i acadèmiques. Mitjançant programes de beques i residències, el RCCH proporciona oportunitats úniques per a endinsar-se en entorns acadèmics diferents, contribuint a l'enfortiment dels llaços educatius i culturals entre Espanya i els Estats Units.
El RCCH és una institució acadèmica creada per la col·laboració entre la Universidad Complutense de Madrid i Harvard University, amb la participació posterior d'altres universitats espanyoles, incloent-hi la Universitat de València. Situat a Cambridge, Massachusetts, el RCCH promou l'excel·lència acadèmica i cultural a través de programes innovadors, conferències i activitats culturals diverses. La seua capacitat per a facilitar l'intercanvi d'estudiants i professionals, així com l'àmplia oferta de programes acadèmics i esdeveniments, crea un entorn que beneficia tant la comunitat acadèmica com el públic en general.
- Visita el web UV RCC-Harvard