Entre el 17 i el 24 de setembre de 2024 s'ha celebrat a Toulouse, França, la trenta-quatrena edició del congrés de la European Association for International Education (EAIE).
Amb el lema “En route!“ l'esdeveniment es va destacar pel seu enfocament en les tecnologies digitals, pràctiques sostenibles i suport innovador per a una comunitat diversa en l'àmbit de l'educació superior. El Congrés de la EAIE és una de les conferències més importants a nivell mundial per a professionals de l'educació superior.
La professora Rosa Mª Hernández ha participat en l'equip de la Universitat de València com a representant de la Facultat de Física. Durant eixos dies va tindre oportunitat de donar a conéixer els graus i màsters que s'impartixen en la Facultat i establir nous contactes acadèmics amb altres facultats de física. El congrés oferix multitud de sessions plenàries, xarrades i tallers que aborden temes crucials com la internacionalització de l'educació, els Graus Europeus i l'ús de tecnologies emergents a l'aula i la importància de la sostenibilitat als campus universitaris. A més, en paraules de la professora Hernández, “l'assistència al Congrés de la EAIE ha representat una experiència acadèmica i professional summament enriquidora”.
Aprenentatges clau:
Tecnologia Digital: Es van explorar ferramentes i plataformes innovadores que faciliten l'ensenyament i l'aprenentatge a distància, millorant l'accessibilitat i la qualitat educativa.
Sostenibilitat: La implementació de pràctiques sostenibles en les institucions educatives va ser un tema recurrent. Es van presentar casos d'èxit i estratègies per a reduir la petjada ecològica dels campus universitaris.
Diversitat i Inclusió: Es van discutir polítiques i programes destinats a fomentar una major diversitat i inclusió en l'àmbit educatiu, assegurant un entorn d'aprenentatge equitatiu per a tots els estudiants.
Com a conclusió, l'assistència al Congrés de la EAIE 2024 no sols va permetre adquirir coneixements valuosos sobre les tendències i desafiaments actuals en l'educació superior, sinó que també va oferir una plataforma per a establir contactes professionals i compartir experiències amb col·legues de tot el món. Esta experiència és, sens dubte, fonamental per al desenrotllament professional i personal, oferint noves perspectives i ferramentes per a millorar la pràctica educativa.
Imatges: