Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

Quatre estudiants de batxillerat formats en la Universitat de València, premiats en la fase nacional de l’Olimpíada de Física

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 4 de maig de 2023
Juan Moya Rico, Héctor Gómez, David Cebolla i Nicolás Merenciano.
Juan Moya Rico, Héctor Gómez, David Cebolla i Nicolás Merenciano.

Juan Moya Rico i Héctor Gómez Tabernes (medalla de plata), David Cebolla Ruiz (medalla de bronze) i Nicolás Merenciano Esteve (menció d’honor), estudiants de batxillerat formats per la Universitat de València (UV), han sigut premiats en la fase nacional de l’Olimpíada de Física, celebrada del 27 al 30 d’abril a Lugo. Els quatre classificats del districte universitari de València han estat acompanyats per les professores de la UV Chantal Ferrer (Departament de Física Aplicada i Electromagnetisme) i María Jesús Hernàndez (Física de la Terra i Termodinàmica).

Juan Moya Rico estudia al Cambridge House Community College de Rocafort, Héctor Gómez Taberner al Colegio Martí Sorolla II de València, David Cebolla Ruiz al British School Alzira de la Barraca d’Aigües Vives i Nicolás Merenciano Esteve al Colegio Nª. Sra. De la Salud d’Algemesí.

L’Olimpíada de Física és una competició de caràcter internacional en què participen estudiants de nombrosos països i que organitza la Real Societat Espanyola de Física (RSEF) en la seua fase nacional. La Universitat de València –a través de la Facultat de Física i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat– així com la Universitat Politècnica, s’encarreguen de la fase local de la competició a València, la qual va celebrar-se a primers de març i que consisteix en una prova escrita de problemes i exercicis de Física.

Els quatre estudiants de la delegació valenciana a Lugo participaren en una prova experimental de tres hores de durada i una altra de tipus teòric, de 4 hores, amb tres problemes. A més, dissabte visitaren l’Aeròdrom d’As Rozas i el Castro de Viladonga i, de vesprada, el centre de la ciutat. Diumenge es va celebrar l’acte de lliurament de premis i la cerimònia de clausura.

A més dels quatre alumnes esmentats que van acudir a la prova nacional, hi havia dos classificats addicionals de la fase local (suplents per a la nacional), Joan Pascual Ribes (IES María Enríquez de Gandia) i Aleix Ortells Blanco (IES Joan Fuster de Sueca). Donats els excel·lents resultats, la comissió local de l’olimpíada va atorgar tres mencions d’honor a Hugo Palop Lloret (IES Veles e Vents del Grau de Gandia), Pablo Mestre Alonso (Cambridge House Community College de Rocafort) i María Guerrero Jiménez (British School Alzira de La Barraca d’Aigües Vives). Les nou persones guardonades reberen un curs experimental de 12 hores als laboratoris de la facultat.

 

Resultats publicats en la web de la RSEF: https://rsef.es/resultados

Més informació (Delegació per a la Incorporació a la Universitat).