Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

Visita a l’ONCE dels i les alumnes del Màster en Optometría Avançada i Ciències de la Visió

  • 13 de desembre de 2018
Image de la noticia

En aquest curs acadèmic i per primera vegada des que va començar a impartir-se el Màster en Optometria Avançada i Ciències de la Visió, els i les alumnes han pogut conéixer les instal.lacions de l’ONCE a València i el treball que realitza el personal que allí treballa.

Aquesta iniciativa ha sigut:
- Seminari: ONCE: Servicis Especialitzats per apersones amb ceguesa o deficiència visual greu.
Es va realitzar el 22 de noviembre de 16,30-18,30, impartit per les Tècnics en Rehabilitació, Matilde Aparicio Barberán y Rosa Quilis Tarazona, treballadores de la delegació d’Once a València. Va ser transmesa en directe pel servei MMedia de la UV per als i les alumnes matriculats en l’opció en línea.
- Visita a las instalaciones de l’ONCE: el 30 noviembre els i les alumnes han pogut conéixer els 80 anys de trajectoria d’aquesta institució i l’evolució dels serveis que oferix als seus afiliats.
De la mà d’Elisa Córdoba Cámara, especialista en Nuclis Perifèrics, quin és el procés d’adaptació i transcripció bibliográfica tant en braille com en altres formats (Daisy, vidioteca…).
De la mà de Miguel Martín Suesta, afiliat a l’ONCE i instructor tiflotecnològic, conegueren com utilitzen les noves tecnologies (ordinador, móvil…) les persones amb discapitat visual i ceguesa.
Després, es va fer una visita guiada per les instal.lacions i espais on els afiliats són evaluats y entrenats per a aconseguir una total autonomía i inclusió a la societat.
Les activitas han sigut organitzades en l’assignatura de Rehabilitació de la Visió, per les profesores Isabel Fambuena i Rosa Mª Hernández.