Logo UVGrau en FilosofiaFacultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Logo del portal

200 alumnes participen en la fase local de l’Olimpíada de Filosofia 2019

  • Gabinet de Premsa
  • 7 de febrer de 2019
Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.
Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

Més de 200 alumnes de primer i segon de Batxillerat, procedents d’una trentena d’instituts de Secundària, han participat, el dimecres 6 de febrer, en la fase local de València de l’Olimpíada de Filosofia 2019, celebrada a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València.

La prova consistia en la elaboració d’una dissertació filosòfica relacionada amb un tema proposat (‘Realitat i aparença al món actual’). Les i els estudiants disposaran de 90 minuts per escriure la seua dissertació.

Els objectius de la iniciativa són promoure l’exercici filosòfic per part de l’alumnat i vincular la reflexió filosòfica a problemes contemporanis de caire social, polític, epistemològic o ontològic. També es pretén reconèixer la labor realitzada pel professorat dels centres d’ensenyament secundari i fomentar la seua relació amb la Universitat.

Els tres estudiants que resulten guanyadors en la fase local de l’Olimpíada de Filosofia rebran una ajuda a l’estudi, dotada amb 1.000 euros cada una. D’entre els participants se seleccionaran per a la fase autonòmica un màxim de cinc dissertacions. La fase autonòmica se celebrarà el 30 de març, també a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

Tota la informació es pot consultar clicant ací.