Logo UVGrau en Llengües Modernes i les seues LiteraturesFacultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

El Grau de Llengües Modernes i les seues Literatures forma a l’alumnat perquè puguen accedir a diversos sectors professionals en el món laboral, dotant-los de coneixements, competències i habilitats que els capaciten per a l’acompliment laboral i els permet l’adaptació dinàmica a qualsevol entorn professional, en posseir una formació adequada i competent i haver treballat les diferents competències requerides en el Grau.

En línies generals, els àmbits freqüents d’eixides professionals per als Graduats en Llengües Modernes i les seues Literatures són:

  • La docència en llengües modernes i les seues literatures, principalment alemany, francés o italià, juntament amb altres llengües triades com a estudis de minor.
  • La investigación, tant en llengua com en literatura, dels diferents idiomes del Grau en els quals l’alumnat s’haja format.
  • La gestió cultural en àmbits de l’administració o empreses privades
  • L’assessorament lingüístic i cultural en entitats públiques o privades, com ara administracions, editorials, empreses, etc.

Relacionat amb la docència en les llengües i literatures modernes el Grau proporciona l’accés directe al Màster Universitari de Professor d’Educació Secundària que és un complement en la seua formació i els habilita per a l’acompliment de la docència en l’Ensenyament Secundari obligatori i en Batxillerat, en els seus diferents cursos i nivells, així com en la formació d’adults i professionals. Pel que respecta a aquest àmbit docent, l’alumnat està molt preparat en tots els aspectes relacionats: preparació de temaris, organització de l’avaluació, metodologies innovadores d’ensenyament-aprenentatge, ús de les TIC en benefici de la docència. Per això, la seua formació és altament adequada per a l’exercici de la docència en qualsevol nivell i per a alumnes de tots els cicles educatius i característiques.

El Grau de Llengües Modernes i les seues Literatures forma en coneixements i competències a l’alumnat que desitge iniciar-se en l’àmbit de la investigació en llengües i literatures, en haver aconseguit un òptim coneixement i una bona formació en les llengües del seu itinerari i en les seues literatures, incloent-hi metodologies experimentals d’anàlisi qualitativa i quantitativa, fet que els permet iniciar la seua carrera investigadora. A més, poden completar la seua formació amb el Màster en Investigació en Llengües i Literatures per al qual també tenen accés directe.

Relatiu a eixides professionals en l’àmbit de la gestió cultural, el seu eix d’actuació pot ser ampli i variat com a gestor, organitzador i dinamitzador cultural en diferents entorns del saber: museus, biblioteques, turisme, ajuntaments, etc.

Finalment, i relatiu a l’assessorament lingüístic, el seu àmbit d’actuació es desenvolupa en sectors com l’administració pública, l’empresa privada o en editorials on és rellevant l’aspecte de correcció gramatical, l’edició filològica dels textos, el coneixement de literatures i la intermediació cultural.

Els graduats i graduades en Llengües Modernes i les seues Literatures, juntament amb el complement del màster triat segons els seus interessos, poden encaminar els seus futur professional a una diversitat d’activitats professionals relacionades amb els quatre eixos exposats. A més, els estudis de Grau de Llengües Modernes i les seues Literatures proporcionen una base sòlida per al desenvolupament professional en l’àmbit de la creació literària, obrint noves trajectòries professionals.