University of Valencia logo Logo Information Service Logo del portal

La Lliga de Debat Universitària, de la Xarxa Vives, és una competició dialèctica en la qual diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’objectiu de la competició, que s’organitza des de 2005, és fomentar l’ús de la paraula i potenciar capacitats com l’argumentació, l’oratòria, la recerca d’informació, el treball en col·laboració, la posada en escena i la relació amb estudiants d’altres universitats que formen part de la Xarxa Vives d'Universitats. 

Abans de cada enfrontament, es determina per sorteig quina posició han de defensar els equips participants, a favor o en contra del tema objecte de debat.  Un equip de jutges decideix quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent possible, d’acord amb els criteris establerts en el reglament de la competició. L’organització de la Lliga premia els equips campió i subcampió, així com el millor orador o la millor oradora.

Per tal de designar l’equip que representa la Universitat de València en la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives, el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) organitza una fase prèvia: la Fase local de la UV, que consisteix en un curs preparatori i una lliga de debat interna de la Universitat de València en què participa l’estudiantat que ha assistit al curs.

 

Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives 2024  

La Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives 2024 tindrà lloc a la Universitat Jaume I de Castelló 

Dates 

Del 24 al 26 d’abril de 2024 

Tema 

“Cal ser tolerant amb els intolerants?” 

Premis

L’organització de la Lliga premia els equips campió i subcampió, així com el millor orador o millor oradora entre totes les persones que hi participen. L’import dels premis és el següent:

  • Primer premi, a l’equip campió: 2.500 €.
  • Segon premi, a l’equip subcampió: 1.200 €.
  • Premi individual al millor orador o millor oradora: 300 €.

Pàgina web de l'organització

Pàgina web de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives