University of Valencia logo Logo Information Service Logo del portal

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat (LDSB) és una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, de batxillerat i de cicles formatius (d’edats compreses entre els 15 i els 18 anys) de diferents centres docents, debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’objectiu de la Lliga és fomentar les competències transversals de l’estudiantat mitjançant l’ús de la paraula.

Aquesta lliga naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària sota l’impuls de la Xarxa Vives d’Universitats i de la Federació Escola Valenciana. La fase local de la Lliga a la Universitat de València està organitzada per la Delegació d’Estudiants mitjançant el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), amb la col·laboració del Centre Cultural La Nau  i Federació Escola Valenciana.


Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024


Tema

« La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?» 


Dates 

  • Fase local de la LDSB de la Universitat de València: 8, 9 i 10 de febrer de 2024. El dissabte 10 febrer es disputaran les semifinals i la final de la fase local de la Universitat de València i l’equip guanyador passarà a la fase final de la Lliga.
  • Fase final de la LDSB de la Xarxa Vives: del 17 al 19 d’abril a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana.


Quins premis hi ha?

  • Premi fase local. A l’equip guanyador de cada fase local se li financia el desplaçament i l’estada a la universitat que acull la fase final de la Lliga. 
  • Premis fase final de la Xarxa Vives
    • Primer premi, a l’equip campió: 1.500 € per a l’adquisició de material educatiu.
    • Segon premi, a l’equip subcampió: 700 € per a l’adquisició de material educatiu.
    • Premi individual al millor orador/a: 300 € per a l’adquisició de material educatiu

Els premis poden ser emprats per a l’adquisició de llibres i material escolar, didàctic o electrònic, per part, del centre escolar.


Més informació

Pàgina web de la Xarxa Vives.