Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

La Lliga de Debat Universitària, de la Xarxa Vives, és una competició dialèctica en la qual diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’objectiu de la competició, que s’organitza des de 2005, és fomentar l’ús de la paraula i potenciar capacitats com l’argumentació, l’oratòria, la recerca d’informació, el treball en col·laboració, la posada en escena i la relació amb estudiants d’altres universitats que formen part de la Xarxa Vives d'Universitats. 

Els equips no saben quina posició han de defensar, a favor o en contra, qüestió que es determina per sorteig abans de cada enfrontament. Un equip de jutges decideix quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent possible, d’acord amb els criteris establerts en el reglament de la competició. L’organització de la Lliga premia els equips campió i subcampió, així com el millor orador o la millor oradora.

Per tal de designar l’equip que representa la Universitat de València en la Lliga de Debat Universitària, el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) organitza una fase prèvia: la Fase local de la UV, que consisteix en un curs preparatori i una lliga de debat interna de la Universitat de València en què participa l’estudiantat que ha assistit al curs.

 

Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives 2022  


La Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives 2022 tindrà lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Dates

Del 4 al 7 d’abril de 2022. 

Tema

«És necessària una indústria farmacèutica pública a la Unió Europea?»

Premis

L’organització de la Lliga premia els equips campió i subcampió, així com el millor orador o millor oradora entre totes les persones que hi participen. L’import dels premis és el següent:

  • Primer premi, a l’equip campió: 2.500 €.
  • Segon premi, a l’equip subcampió: 1.200 €.
  • Premi individual al millor orador/a: 300 €.

Pàgina web de l'organització

Pàgina web de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives