Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

En col·laboració amb el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) organitza la Setmana de promoció de la donació de sang a la Universitat de València. Una iniciativa en què, durant l’última setmana de febrer, convida a l’estudiantat a col·laborar com a promotor universitari de donació de sang, donant a conèixer la importància d’aquest gest que no comporta cap risc i que pot salvar la vida de moltes persones. Prèviament a aquesta setmana de promoció, l’estudiantat rep una formació especialitzada que els capacita per conèixer el funcionament de la donació de sang i resoldre els dubtes que puguen plantejar-los els potencials donants. A més, els promotors que completen satisfactòriament les tres fases de l’activitat (formació, setmana de promoció i col·laboració en els punts de donació), obtenen  1 crèdit ECTS.

Aprofitem per recordar que durant tot l’any el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana visita els diferents campus de la Universitat de València per facilitar la donació de sang per part de la comunitat universitària.

 

Edició de 2020


“Una donació, tres vides” és el lema de Setmana de promoció de la donació de sang 2020.

FASES

1. Formació

Jornada formativa, de 5 hores de durada, a càrrec del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana. Es farà el dia 13 de febrer de 2020, de 9.30 a 14.30 hores, a la sala López Trigo de l’Hospital General de València.

2. Promoció de la donació de sang

Participació en els punts d’informació que s’instal·laran als tres campus, durant la setmana del 24 al 28 de febrer, per tal de promoure la donació de sang entre la comunitat universitària. Els promotors universitaris dedicaran 12,5 hores a oferir informació sobre la importància de la donació de sang en un dels punts instal·lats al seu campus. A través de l’aplicació posada a disposició a tal efecte, hauran d’escollir 5 torns, de 2,5 hores cadascun, distribuïts de dilluns a divendres en diferents franges horàries (de 9-11.30 h, d’11.30-14 h, de 14-16.30 h i de 16.30-19 h).

3. Donació de sang

Col·laboració en el punt de donació de sang del seu campus durant un torn de 2,5 hores. La donació de sang de la Setmana de promoció es farà als llocs i en els dies següents:

  • Dimarts 3 de març, campus dels Burjassot.
  • Dimecres 4 de març, campus de Tarongers.
  • Dijous 5 de març, campus de Blasco Ibáñez.

INSCRIPCIONS

La inscripció a la Setmana de promoció de la donació de sang a la UV estarà oberta del 29 de gener al 5 de febrer de 2020, a través d’ENTREU. La participació és gratuïta, les places són limitades i s’adjudicaran seguint l’ordre d’inscripció.

CERTIFICACIÓ

Els certificats de reconeixement d’1 crèdit ECTS es lliuraran al Sedi una vegada es verifique l’efectiva participació en les tres fases de la iniciativa i que s'haja realitzat l’enquesta d’avaluació.

Hi tens dubtes?

Recomanem llegir totes les bases de la resolució de la convocatòria. A més, en cas que necessites fer-nos alguna consulta pots escriure’ns a donaciosang@uv.es.