Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • IHMC

S'inclouen alguns llocs web dedicats a la història de la medicina i de la ciència realitzats per investigadors de l'Institut, que contenen els principals enllaços relacionats amb aquestes àrees.

Arban
Descripció:
Agenda global d'activitats en història de la ciència, la tècnica i la medicina que tenen lloc a Catalunya, Illes Balears i Comunitat Valenciana.
Medicina, història i societat
Descripció:
Bloc dedicat a la medicina en el seu context històric i social, per José Luis Fresquet.
Història de la medicina
Descripció:
Pàgina realitzada per José Luis Fresquet, que conté informació sobre història de la medicina: cercadors, metacercadors, portals, recursos en xarxa, biblioteques, manuals, obres de referència, diccionaris, revistes, recursos biogràfics, cartografia, una exposició de la història de la medicina, terminologia, instruments, sistemes mèdics, informació institucional, epònims mèdics, exposicions digitals i enllaços sobre història de la medicina.
Història de la química
Descripció:
Pàgina sobre història de la química realitzada per José Ramón Bertomeu, que conté informació sobre projectes i grups d'investigació, com STEP (Science and Techonology in the European Periphery) i COMIC (Comissió d'Instruments Científics, de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica), EuCheMS (European Association for Chemical and Molecular Sciences) i projecte Orfila; textos clàssics; revistes d'història de la ciència; bibliografia de la història de la química; exposició virtual; temaris i cursos; terminologia científica; i una sèrie d'enllaços relacionats amb la història de la química.
Projecte d'investigació "Sanitat internacional i transferència de coneixement científic, Europa 1900-1975", dirigit per Josep Lluís Barona Vilar, Grup Sanhisoc
Descripció:
Projecte dedicat a l'estudi de la producció i difusió de vacunes (especialment la vacuna antivariólica); la salut infantil; els estudis experimentals sobre fam i nutrició; la regulació de la seguretat alimentària; el paper dels organismes internacionals de salut en la lluita contra el tracoma; i la transmissió de coneixement i internacionalització de les pràctiques sanitàries (la infermeria comunitària), en l'Europa de 1900 a 1975.
Base de dades d'Investigació en Salut i Psicopatologia Perinatal Infantil
Descripció:
Base de dades que sorgeix d'un conveni de col·laboració entre la Societat Científica ASMI, filial Espanyola de la WAIMH (World Assocation for Infant Mental Health) amb l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (UV). L'objectiu central és el de potenciar la recerca a través d'un entorn d'informació compartida sobre l'activitat científica i investigadora en l'àmbit de la salut, la psicologia i la psicopatologia perinatal i infantil, l'educació i altres àmbits afavoridors de la salut del xiquet i de la seua família. Els investigadors responsables són Pascual Palau Subiela per part de ASMI i Julia Osca Lluch, per part de l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero.
Base de dades de bibliografia española de ciència i de la tècnica
Descripció:

L'objectiu d'aquesta base de dades és arreplegar totes les publicacions sobre història de la ciència i de la tècnica editades a Espanya o realitzades per autors espanyols, amb la finalitat de contribuir a la difusió de les mateixes. L'interès per la producció de la recerca científica espanyola en història de la ciència ha vingut creixent en els últims anys i ha donat lloc a treballs en els quals es revisa la producció científica en aquesta disciplina en funció de les publicacions en revistes nacionals i internacionals, tesis doctorals, monografies i capítols de llibres, actes de congressos etc. Pel seu caràcter interdisciplinari i multidisciplinari, conèixer la producció científica d'aquesta disciplina no és tasca senzilla. Per aquest motiu, l'any 1988 es va crear la Bibliografia Històrica sobre la Ciència i la Tècnica a Espanya per un grup d'investigadors de l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero. L'edició impresa anual es va publicar fins a l'any 1999 en la revista Asclepio, i fins al 2005 en la revista Cronos, que publicava el mateix institut. Amb tota aquesta informació s'ha creat la base de dades Bibliografia Històrica sobre la Ciència i la Tècnica a Espanya, d'accés lliure a tota la comunitat científica, amb l'objectiu de reunir informació sobre els treballs d'història de la ciència i de la tècnica publicats a Espanya o per autors espanyols, a través d'un buidatge sistemàtic de repertoris i bases de dades nacionals i internacionals, així com de les revistes espanyoles especialitzades en Història de la Ciència.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies