Logo de la Universitat de València Logo del portal

 • IHMC

Blog

 • Conecta. Butlletí d'Història de la Ciència, la Medicina i la Tecnologia.

  18 de setembre de 2017

  Conecta, dirigida per Enrique Perdiguero professor titular d'Hª de la Ciència, Universitat Miguel Hernández d'Elx és un consolidat blog informatiu que durant anys ha difós informació d'interès en el camp de la Història de la Ciència, la Medicina i la Tecnologia.

 • Vals arsénico

  La ciència i la llei en acció

  17 de setembre de 2017

  Recorreguts per les fronteres entre la ciència i la llei a través de casos judicials relacionats amb verís, infanticidis, patents, adulteracions, identificacions, hipnotismo, taques de sang, etc.

 • COMIC. Comissió d'Instruments Científics

  16 de setembre de 2017

  La Comissió d'Instruments Científics va ser creada al si de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica amb la pretensió de coordinar els esforços de preservació i estudi de la cultura material de la ciència, així com oferir eines de treball i recursos electrònics per ajudar en aquestes tasques.

 • Hisencien

  La ciència en les aules (1800-2000): Història i ensenyament de les ciències

  15 de setembre de 2017

  HISENCIEN (Història i ensenyament de les ciències) és un grup de treball de l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència "López Piñero" de la Universitat de València dedicat a la història de l'ensenyament de les ciències.

 • Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica

  14 de setembre de 2017

  La Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica és una societat científica filial de l’Institut d’Estudis Catalans, adscrita a la Secció de Ciències i Tecnologia i a la Secció de Ciències Biològiques.

 • History of Science

  Comunicació científica

  13 de setembre de 2017

  Aquest blog s'ha creat amb continguts de divulgació científica elaborats pels alumnes i alumnes del mòdul "Temes avançats en comunicació científica" del Màster Interuniversitari d'Història de la Ciència i Comunicació Científica, impartit conjuntament per la Universitat de València, la Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

 • Jaume Ferran i Clua

  24 de juliol de 2017

  El 1885 s’inoculà per primera vegada en l’home una vacuna composta per bacteris vius atenuats. Aquest fet tingué lloc a València, durant una epidèmia de còlera, i va ser realitzat per Jaume Ferran i Clua. Nascut a Corbera d’Ebre (Tarragona) l’1 de febrer de 1851, estudià Medicina a Barcelona i, després d’exercir uns mesos a Pla del Penedès, es traslladà a Tortosa, on ocupà la plaça de metge titular entre el 1874 iel 1887, data en què s’establí definitivament a Barcelona. En la seua consulta compaginà la medicina general amb l’oftalmologia, la hidroteràpia i l’electroteràpia, a més d’ocupar diversos càrrecs administratius en algunes de les institucions de la població, com ara director de l’Hospital Civil, metgedirector de la Casa Provincial de Caritat, director de Sanitat Marítima del port i subdelegat del partit judicial.
   

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies