University of Valencia logo Logo Inter-university Institute López Piñero Logo del portal

.

Institut Interuniversitari López Piñero. Palau de Cerveró

.

Col·lecció cientificomèdica permanent en el Palau Cerveró

.

Dibuix de S. Ramón y Cajal

.

Biblioteca Historicomèdica "Vicent Peset Llorca"

.

Teachers of the Faculty of Medicine (1922)

.

Calligraphy of diseases

Blog

 • SABERS EN ACCIÓ

  SABERS EN ACCIÓ

  16 july 2021

 • captura web

  Institut Interuniversitari López Piñero (UMH)

  8 march 2021

 • Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica

  30 november 2017

  La Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica és una societat científica filial de l’Institut d’Estudis Catalans, adscrita a la Secció de Ciències i Tecnologia i a la Secció de Ciències Biològiques.

 • Conecta. Butlletí d'Història de la Ciència, la Medicina i la Tecnologia.

  18 september 2017

  Conecta, dirigida per Enrique Perdiguero professor titular d'Hª de la Ciència, Universitat Miguel Hernández d'Elx és un consolidat blog informatiu que durant anys ha difós informació d'interès en el camp de la Història de la Ciència, la Medicina i la Tecnologia.

 • HISTRADCYT. Historia de la traducción científica y técnica

  16 september 2017

  La Historia de la traducción en España pocas veces (y nunca de manera sistemática) ha tenido por objeto las traducciones científico-técnicas del francés, área muy importante en la transmisión de la historia de los conocimientos científicos y técnicos de Francia a España. Desde su creación, el grupo se propuso, en la medida de sus posibilidades, colmar ese vacío.

 • COMIC. Comissió d'Instruments Científics

  16 september 2017

  La Comissió d'Instruments Científics va ser creada al si de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica amb la pretensió de coordinar els esforços de preservació i estudi de la cultura material de la ciència, així com oferir eines de treball i recursos electrònics per ajudar en aquestes tasques.

 • Hisencien

  La ciència en les aules (1800-2000): Història i ensenyament de les ciències

  15 september 2017

  HISENCIEN (Història i ensenyament de les ciències) és un grup de treball de l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència "López Piñero" de la Universitat de València dedicat a la història de l'ensenyament de les ciències.

 • History of Science

  Comunicació científica

  13 september 2017

  Aquest blog s'ha creat amb continguts de divulgació científica elaborats pels alumnes i alumnes del mòdul "Temes avançats en comunicació científica" del Màster Interuniversitari d'Història de la Ciència i Comunicació Científica, impartit conjuntament per la Universitat de València, la Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

 • Jaume Ferran i Clua

  24 july 2017

  El 1885 s’inoculà per primera vegada en l’home una vacuna composta per bacteris vius atenuats. Aquest fet tingué lloc a València, durant una epidèmia de còlera, i va ser realitzat per Jaume Ferran i Clua. Nascut a Corbera d’Ebre (Tarragona) l’1 de febrer de 1851, estudià Medicina a Barcelona i, després d’exercir uns mesos a Pla del Penedès, es traslladà a Tortosa, on ocupà la plaça de metge titular entre el 1874 iel 1887, data en què s’establí definitivament a Barcelona. En la seua consulta compaginà la medicina general amb l’oftalmologia, la hidroteràpia i l’electroteràpia, a més d’ocupar diversos càrrecs administratius en algunes de les institucions de la població, com ara director de l’Hospital Civil, metgedirector de la Casa Provincial de Caritat, director de Sanitat Marítima del port i subdelegat del partit judicial.
   

 • Vals arsénico

  La ciència i la llei en acció

  6 june 2017

  Recorreguts per les fronteres entre la ciència i la llei a través de casos judicials relacionats amb verís, infanticidis, patents, adulteracions, identificacions, hipnotismo, taques de sang, etc.