Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

.

Institut Interuniversitari López Piñero. Palau de Cerveró

.

Col·lecció cientificomèdica permanent en el Palau Cerveró

.

Dibuix de S. Ramón y Cajal

.

Biblioteca Historicomèdica "Vicent Peset Llorca"

.

Professors de la Facultat de Medicina de València (1922)

.

Cal·ligrafies de la malaltia

Seminari: "Transición energética" y "energías renovables": Debates en torno al autoconsumo y grandes parques eólicos y fotovoltaicos.

 

 

Cicle: Energy:past & Present

Dijous 2 de febrer de 2023 a les 18 hores

 

Resum: En els últims mesos s'han produït diversos debats entorn de les formes d'incorporació de les energies renovables dins de la denominada "transició energètica" amb la finalitat d’abandonar les energies fòssils (gas, petroli, carbó). Entre les diferents propostes figura el denominat "hidrogen verd" i un major ús de l'energia solar i eòlica. S'ha debatut sobre la viabilitat d'aquestes propostes, els seus ritmes i les seves conseqüències ambientals i socials, així com també al voltant de les diferents opcions disponibles, des de l'autoconsum fins a grans instal·lacions de panells solars o molins eòlics de propietat pública o privada. Als darrers mesos han aparegut manifests signats per diversos col·lectius en aquest sentit.

La sessió està dirigida a reflexionar sobre aquestes qüestions d'actualitat en conversa amb els estudis d'història de l'energia que van ser presentats en el cicle Energy: Past & Present:

https://bertomeu.blogs.uv.es/arxius/1299.

DURADA: 117 min