Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

EXPOSICIÓ A ALBERIC: "Rafael Giner Sanz & Isabel Torres Devesa: Una vida dedicada als altres"

  • 16 d’octubre de 2019
Expo Alberic

L'Ajuntament d'Alberic inaugura el 18 d'octubre de 2019 l'exposició "Rafael Giner Sanz & Isabel Torres Devesa: Una vida dedicada als altres", que celebra la vida de Rafael Giner, mestre i cronista oficial de la localitat, i Isabel Torres, primera dona nascuda a Alberic que es graduà en medicina, que exercí la professió com a pediatra i anestesista.

L'Institut interuniversitari López Piñero ha aportat en prèstec a l'exposició 9 peces de la seva col·lecció. Les peces inclouen 8 objectes que reprodueixen elements estàndards d'una consulta pediàtrica durant les dècades centrals del segle XX (balança pesa-bebés, esfigmanòmetre, laringoscopi, xeringa, otoscopi, dues caixes de medicaments, caixa per esterilització d'instrumental quirùrgic) i un inhalador anestèsic fabricat a mitjans del segle.

L'exposició es pot visitar fins a l'1 de desembre a l'Antiga Casa Consistorial d'Alberic de dilluns a divendres, 17:00 a 20:00 i s'inaugura en el context de celebració de la IV Fira de l'Alliberament Senyorial d'Alberic.