Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

NOTICIA 3 de 100. NOVA ENTRADA DE “SABERS EN ACCIÓ”: “Conservants i colorants” per Ximo Guillem Llobat (IILP-UV)

  • 13 de maig de 2021
Seventh Internacional congress of Hygiene

Segon volum de “sabers en acció”: https://sabersenaccio.iec.cat/.  Secció dedicada a “Alimentació i Salut” 

El frau alimentari als congressos internacionals de finals del segle XIX i principis del segle XX.

La cadena alimentària, tot incloent cada etapa des de la producció primària d’aliments fins la seua comercialització al detall, va experimentar una forta transformació al segle XIX. Els aliments, que donat el seu caràcter perible havien vist molt limitada la seua mobilitat,  començaren a recórrer llargues distàncies. Ho feren en trajectes que arribaren a ser d’abast intercontinental. Però l’expansió de la cadena alimentària no es va donar només en el territori, sinó que també ho va fer per donar cabuda a nous intermediaris i noves accions sobre uns aliments cada cop més processats. Així, es van generar intensos debats al voltant del frau, la qualitat i la seguretat alimentària. Uns debats en els quals la comunitat científica hi va participar activament, tot i que no sempre de la manera que seria previsible des d’una concepció tradicional de la ciència.

Per a continuar llegint:

https://sabersenaccio.iec.cat/conservants-i-colorants/