Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

Seminari organitzat pels grups de recerca CIHAM o HISoMA de les Universitats de Lió i Avinyó, que se celebrarà a Lió els dies 15 i 16 de gener.

  • 14 de gener de 2019
Seminari Lyon

Carmel Ferragud, investigador de l'Institut Interuniversitari López Piñero, participarà en una Journée d'etudes que porta per títol Historiciser l'expertise: L'autorité de l'expert en médecine dans les sociétés antiques e médiévales.   

Ferragud, un dels onze participants invitats, presenta la ponència  "The methods of the procedure and the role and temporality of the use of the medical report within the judgment in the Kingdom of Valencia during the late Middle Ages".  Aquesta és la segona vegada que és convidat a participar a Lió dins un seminari amb un temàtica semblant.

En les societats contemporànies ens hem acostumat cada vegada més a la figura de l'expert en molts àmbits (judicial, polític, salut pública, salut alimentària...), amb perfils professionals diversos, i sobre els quals es posen sovint qüestions sobre la seua objectiviat, legitimitat, l'estatut o reconeixement com expert. Quan recorrem als temps pretèrits la definició d'aquest expert, individu, home o dona, també molt habitual, canvia i és necessari interrogar les fonts amb molta cura per entreveure quines foren les seues funcions i la seua consideració social.  

El present seminari ha optat per una aproximaciò temàtica (particularment la mèdica, en tot el seu ampli sentit) i en la llarga durada, ja que es farà una revisió des del món antic al medieval, per tal d'aproximar-se a aquesta figura de l'expert en el passat.