Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

EURINV19 Action: Adopting the European Standard by using consolidated eInvoicing cloud platforms

  • 13 de maig de 2019
Image de la noticia

El principal objectiu d'aquest projecte és donar suport als proveïdors d'EDI, empreses proveïdores d'Intercanvi Electrònic de Documents, anomenades així per les seues sigles en anglés Electronic Data Interchange.

El projecte permetrà a les 14 entitats proveïdores d'EDI que formen part del consorci implementar les seues solucions de facturació digital per a complir amb els requeriments de l'estàndard europeu (EN) en relació a les transaccions internacionals. Les millores adaptaran les seues solucions per a complir amb la directiva 2014/55/EU (eInvoicing Directive) i la legislació dels països on operen.

L'objectiu final és promoure les transaccions internacionals d'eInvoice d'acord amb l'Standard Europeu.
 

Construint un Mercat Únic Digital

Alguns dels Estats Membre han quedat arrere en la implantació de l'estàndard de la Unió en matèria d'eInvoicing ja que hi ha un baix nivell d'adaptació de la directiva europea en legislació nacional. Encara que alguns Estats Membre estan obligant a totes les seues administracions a acceptar les factures electròniques i recomanen la utilització de l'estàndard d'EU de les eFacturas, la implementació és encara escassa.

Per això, aquest projecte contribuirà de manera decisiva a millorar i desplegar la infraestructura europea de *eInvoicing que inclourà els eInvoincing Building Blocks. Al mateix temps, tindrà un impacte directe en una gran quantitat d'empreses i administracions públiques a Europa. L'objectiu últim d'EURINV19 és contribuir a la construcció del Mercat Únic Digital.

El consorci EURINV1

Els membres del consorci són proveïdors EDI ja consolidats a nivell tècnic i de rellevància. Cadascun dels proveïdors EDI del consorci ofereix en els Estat membre en els quals operen solucions rellevants a nivell tècnic d'eFactura. Per això, l'èxit del projecte està basat en la xarxa d'intercanvi i col·laboració que s'estableix. 

Aquesta rellevància nacional és una garantia de sostenibilitat a mitjà i llarg termini. Per al consorci, a més, és fonamental implementar activitats de difusió per a donar a conéixer el funcionament de la factura digital, la qual cosa contribuirà a augmentar l'impacte el projecte.