Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

El consorci del projecte Empower celebra una trobada per a decidir els passos a seguir

  • 5 d’abril de 2023
Image de la noticia

Els diferents socis del projecte Empower han celebrat una reunió de seguiment durant els dies 27 i 28 de març en Nijmegen, Països Baixos. Durant la trobada, s'ha fet una revisió dels avanços de tots els paquets de treball que componen la iniciativa i s'han establit els passos a donar en els pròxims mesos.

«EMPOWER: Design and evaluation of technological support tools to empower stakeholders in digital education» pretén servir d'ajuda per a l'alumnat amb condicions del neurodesenvolupament, que juntament amb professors, psicòlegs i desenvolupadors codisenyaran aquesta plataforma en la qual s'utilitzaran tecnologies de seguiment de la mirada o eye-tracking juntament amb altres sensors. En aquest sentit, el projecte dissenyarà diferents materials de formació i durà a terme diversos estudis científics orientats a demostrar l'efectivitat de la solució proposada.

L'equip d'investigació de la iniciativa treballa amb la hipòtesi que les funcions executives i l'autoregulació emocional són clau per a la inclusió educativa i per a l'aprenentatge acadèmic, per la qual cosa el seu objectiu és el desenvolupament d'una plataforma tecnològica per a l'avaluació i l'entrenament d'aquestes habilitats.

El consorci està format per la Universitat de València, que coordina aquesta acció des de l’IRTIC, al costat de la Universitat Babes-Bolyai de Romania i l'Institut Universitari de Lisboa a Portugal, dos centres d'investigació especialitzats en educació especial i psicologia; així com amb la Universitat de Stichting Radboud en Països Baixos, l'Institut d'Enginyeria de Sistemes i Computadors de Portugal, la Universitat Hogskulen pa vestlandet de Noruega i la Universitat Tècnica de Cluj-Napoca a Romania, que es tracta de quatre departaments universitaris de l'àrea tecnològica especialitzats en intel·ligència artificial, eye-tracking i biosensors.

També participa en el projecte l'empresa de Romania IT Data Telekom, encarregada de la creació de continguts formatius. L'associació Autisme-Europa, organització amb base en Brussel·les que agrupa un centenar d'organitzacions de més de 40 països europeus, completa aquest consorci liderant la difusió dels resultats del projecte.

L'Agència Executiva d'Investigació (AEI) de la Comissió Europea cofinança el projecte a través del Programa Horitzó Europa, havent sigut seleccionat en la convocatòria d’«Inclusió en temps de canvi», en la convocatòria «Transformations» de l’esmentat programa.

Web del projecte: https://project-empower.eu/

 

Descàrrec de responsabilitat:

Les opinions expressades només comprometen al(s) seu(s) autor(s) i no poden considerar-se una posició oficial de la Comissió Europea ni de l'Agència. Ni la Comissió Europea ni l'Agència poden considerar-se responsables d'aquestes.