Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

L'Institut de Robòtica facilita el suport tècnic per a elaborar un manual sobre protecció de dades per a estudiants en pràctiques

  • 10 de novembre de 2020
Image de la noticia

L’Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC) ha fet les tasques de suport tècnic durant l'elaboració de la «Guia sobre protecció de dades per a estudiants que realitzen pràctiques externes», un document impulsat per la Càtedra de Privacitat i Transformació Digital Microsoft-UV i la Universitat de València. El manual, a l'abast de qualsevol estudiant, pretén conscienciar tant a entitats com a l'alumnat sobre el compliment adequat de la normativa de protecció de dades, així com formar sobre altres normes relacionades amb el desenvolupament de les pràctiques.

El director de la càtedra, Ricard Martínez, ha desenvolupat la guia en col·laboració amb els vicerectorats d'Ocupació i Programes Formatius, d'Innovació i Transferència i d'Estudis i Política Lingüística. Amb aquest treball, també es pretén oferir consell per a promoure el compliment normatiu amb exemples i indicacions concretes sobre què s'ha de fer en cada cas que es presenta.

Així mateix, el document posa l'accent en la promoció d'un futur teixit empresarial i professional conscienciat amb el compliment normatiu en l'àmbit de les tecnologies de la informació i les comunicacions, alguna cosa que constitueix un repte estratègic. D'aquesta manera, assenyala els drets i obligacions de l'estudiantat en els àmbits de la protecció de dades, explica la necessitat de seguretat en aquest àmbit i recomana una sèrie d'hàbits sobre aquest tema.

La guia també dedica atenció a entorns de pràctiques especialment sensibles en el que al dret fonamental a la protecció de dades es refereix. Per exemple, a les quals impliquen treballar amb persones malaltes, menors, amb diversitat funcional o amb expedients judicials.

Aquest manual fa referència, a més, a conceptes relacionats amb la identitat corporativa, el dret a la pròpia imatge i la prevenció de riscos laborals. Un breu decàleg que repassa tot l'explorat conclou la guia.