University of Valencia logo Logo Permanent Training and Educational Innovation Service (SFPIE) Logo del portal

Mètodes d'extracció i detecció de productes naturals d'origen vegetal

Target PAS
Method of impartition Presential
Language Spanish
Total duration 15
Presential duration 15
Program Continuing education
Training modality Course
Academic course 2022-2023
Edition 01
Training plan year 2023
Start date of the course 27/06/2023
End date of the course 30/06/2023
Registration start date 08/02/2023
Registration end date 22/02/2023
Sessions
Session Start date and time End date and time Aula Location
1 27/06/2023 09:30 27/06/2023 13:30 Laboratorio 9-10 F.Farmacia Faculty of Pharmacy and Food Sciences
2 28/06/2023 09:30 28/06/2023 13:30 Laboratorio 9-10 F.Farmacia Faculty of Pharmacy and Food Sciences
3 29/06/2023 09:30 29/06/2023 13:30 Laboratorio 9-10 F.Farmacia Faculty of Pharmacy and Food Sciences
4 30/06/2023 09:30 30/06/2023 12:30 Laboratorio 9-10 F.Farmacia Faculty of Pharmacy and Food Sciences
Professional profile of the recipients
PAS de laboratori (Tècnics mitjans i tècnics bàsics ) És recomanable tindre coneixements de botànica, química orgànica, tècniques analítiques, tècniques instrumentals
Selection criteria

Es seleccionaran les persones participants d'acord amb els criteris següents:

- Per a aquells cursos que tinguen requisits específics, s’ha de comprovar que efectivament les persones sol·licitants els reuneixen.

- S’atorgarà preferència a les peticions d'aquelles persones sol·licitants que no hagen realitzat cursos de característiques semblants en els últims tres anys.

- Així mateix, s’atorgarà preferència a aquells que no hagen realitzat cursos de formació en els últims tres anys.

- En cas d'empat entre sol·licitants en aplicació dels anteriors criteris, caldrà ajustar-se al rigorós ordre d'entrada de les sol·licituds (dia i hora de presentació)

 

UV Faculty
  • Giner Pons, Rosa Maria
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
  • Secretari/a de Departament
Ver ficha
Training objectives

1. Manejar amb precisió i seguretat reactius, dissolvents, material i equips de laboratori.

2.- Conéixer els principals  mètodes d'extracció i purificació per a l'aïllament dels principis actius d'una droga vegetal.

3.  Desenvolupar mètodes de detecció i anàlisi de metabòlits d'origen vegetal.

4. Conéixer les bases i etapes del control analític de drogues vegetals.

Contents

1. Estudi per microscòpia d'elements característics en la identificació de drogues vegetals

2. Tècniques d'extracció de plantes medicinals:  extracció sòlid/líquid, destil·lació,..

3. Purificació líquid/líquid

4. Detecció de grups fitoquímics mitjançant reaccions de caracterització

5. Anàlisi per cromatografia en capa fina (CCF)

Competencies to be developed

1) Manejar amb precisió i seguretat productes, material i equips de laboratori
2) Identificar, obtindre i analitzar matèries primeres d'interés en el desenvolupament de medicaments a base de plantes medicinals
3) Conéixer les bases i etapes del control analític de drogues vegetals
4) Adquirir la capacitat per a desenvolupar mètodes d'extracció i purificació dels principis actius d'una droga, així com saber aplicar les tècniques d'identificació  mitjançant CCF (Cromatografia en capa fina)

Criteria and procedure for evaluation of the activity

Es realitzarà una avaluació continuada de la participació i habilitats desenvolupades al llarg de la realització del curs. 

Assistència, com a mínim, al 85% de les hores presencials i fer les tasques obligatòries fixades en el programa o encomanades per el/la tutor/a o professor/a

Inscription