Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Movilitat i intercanvi

1. Com es fa l'adjudicació de la plaça Sicue? 

La selecció es durà a terme d'acord amb amb allò previst a les bases de la CRUE per a la convocatòria en curs:

  • S'han de complir uns requisits mínims en relació a nombre de crèdits superats (45 ECTS), nombre de crèdits en que està matriculat (30 ECTS) i altres. Si el candidat o candidata no compleix aquests requisits mínims la seua sol·licitud no serà acceptada i quedarà exclòs.
  • Es barema segons la nota mitjana de l'expedient de l'estudiant o estudianta a data 30 de setembre inmediatament anterior a la convocatòria seguint els criteris establerts al R.D. 1125/2003.

2. M'han adjudicat una plaça de mobilitat Sicue en el llistat provisional, què he de fer ara?

Has de saber que fins a la publicació definitiva aquesta adjudicació no és ferma i pot canviar. Les llistes provisionals es publiquen amb la finalitat de detectar i resoldre errors que s'hagen pogut produir.
Una vegada comproves en la llista definitiva que tens plaça concedida, has de visitar la pàgina web de la universitat de destinació per a saber la documentació que has de presentar i els terminis. Després contacta amb el coordinador acadèmic de la teua titulació per a preparar el contracte de estudios (acord acadèmic en terminologia SICUE) .

3. Qui és el meu coordinador?

Hi ha un coordinador acadèmic de mobilitat per cada titulació. Pots consultar el coordinador de la teva titulació en el Llistat de Coordinadors.

4. Quines destinacions puc demanar en la meua sol·licitud?

Tria en els desplegables la teua Facultat, titulació i el programa de mobilitat en Portalumne: Llista de possibles destinacions.

5. He de presentar el meu expedient acadèmic?

No cal presentar l'expedient. Es tindran en compte els credits que consten en l'expedient a 30 de setembre anterior a la convocatòria.  A l'efecte del compliment del mínim de 45 crèdits superats, es podran tindre en compte crèdits obtinguts abans del 30 de setembre en una altra universitat sempre que estiguen incorporats a l'expedient abans de tancar-se el període de sol·licituds.

6. La plaça de mobilitat Sicue està complementada amb alguna ajuda econòmica?

Segons informacions periodístiques, el Ministeri d'Educació podria volver a convocar una ajuda econòmica que rebrien alguns dels estudiants SICUE. Aquesta beca existia fa anys amb el nom de beca SENECA.

7. Si me'n vaig d'intercanvi Sicue, quins documents he de presentar al Servei de Relacions Internacionals i Cooperació?

Cal presentar els documents que s'indica en la nostra pàgina web, en el Programa SICUE, en la pestanya "Documents útils".

8. Què he de fer perquè els crèdits es reconeguen en el meu expedient a la meua tornada?

Perquè els crèdits siguen reconeguts en el teu expedient has de confeccionar un contracte d'estudis amb el teu coordinador de mobilitat i que ell o ella ho autoritzen amb la seua signatura. Per a qualsevol modificació hauràs de seguir de nou aquest procés i que el coordinador accepte aquest canvi. L'estudiant no podrà realitzar en la universitat de destinació assignatures que hagen estat qualificades amb suspens en la Universitat de València. En la convocatòria actual el coordinador o coordinadora pot autoritzar en el contracte d'estudis fins a un màxim d'una assignatura suspesa en la Universitat de València.

9.- Per què hi ha un "Contracte d'Estudis" i un "Acord Acadèmic". Quina és la diferència?

Són dos documents diferents en la forma però que tenen un contingut paregut: una llista d'assignatures a la universitat de destinació i la llista d'assignatures que es reconeixeran en la Universitat de València. El Contracte d'Estudis és un document de la Universitat de València que cal confeccionar amb una aplicació informàtica disponible en Portalumne i que facilita la tasca acadèmica i administrativa de reconeixement dels estudis realitzats a la universitat de destinació.

L'Acord Acadèmic és el document oficial de la CRUE (no informatitzat) que compleix la mateixa funció que el Contracte d'Estudis. El Contracte d'Estudis l'has de fer obligatòriament. La majoria d'universitats accepten el nostre Contracte d'Estudis. Unes poques universitats exigeixen l'Acord Acadèmic, en aquest cas hauràs de fer els dos documents.

10. Hi ha un mínim o màxim de crèdits?

Sí, segons la normativa del programa Sicue l'estada en la universitat de destinació tindrà una durada de 5 ó 9 mesos:

  • Nou mesos per cursar un mínim de 45 crèdits
  • Cinc mesos per cursar un mínim de 24 crèdits

En el cas d'estudiants o estudiantes amb discapacitat igual o superior al 65% aquests mínims es redueixen a la mitat (24/12).

En aquells supòsits en els quals a l'estudiant li queden menys crèdits  per finalitzar els seus estudis que el mínim exigit en cada tipus de estada, podrà optar a l'intercanvi si acompleix la resta de requisits. En el cas de què els crèdits restants siguen 24 o menys només se li podrà adjudicar un semestre.

11. Puc modificar la meua estada, prorrogar-la o reduir-la?

En principi, s'ha de fer l'estada de la durada prevista en l'Acord Bilateral però sí que es pot reduir o prorrogar. La reducció o pròrroga requereix la signatura dels dos coordinadors acadèmics com a senyal d'aprovació en el document previst a l'efecte i que es pot trobar entre els "Documents útils". En tot cas, llevat de problemes acadèmics (assignatures anuals, etc.) sempre es concedeix la reducció. En canvi la pròrroga està subjecta a aprovació de les dos universitats.

12. Si tinc una plaça Sicue adjudicada i finalment no vull anar-me'n de mobilitat, com puc renunciar a la plaça?

Per a renunciar a la plaça has de comunicar-ho per escrit. Tens un model de renúncia SICUE en la nostra pàgina de Documents Útils. Recorda que si no renuncies a la plaça quedaràs penalitzat en futures convocatòries.

13. Puc cursar en mobilitat d'assignatures suspeses?

Des de la convocatòria 2019-2020, es poden cursar en mobilitat assignatures suspeses sempre que es compte amb l'aprovació del coordinador o coordinadora acadèmica de la Universitat de València para la titulació del estudiant.

14. Preguntes freqüents de la CRUE

Clica en aquest enllaç
 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies