Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Bioinformàtica Logo del portal

.

Màster Universitari en Bioinformàtica

.

Ubicat a l’epicentre de les empreses dedicades a la Bioinformàtica

En el Parc Científic de la Universitat de València es localitzen moltes entitats que basen part de la seua activitat en les dades bioinformàtiques.

.

La Bioninformàtica és un sector en ebullició

La demanda de bioinformàtics en revistes com Nature s’ha multiplicat. Les publicacions d’aquest sector s’han triplicat en 5 anys.

.

Equipat amb el millor material de treball

Els estudiants del Màster en Bioinformàtica comptaran amb el Laboratori 1.1.6. Dotat amb 10 ordinadors Intel i5 amb 8 GB de RAM.

Estudiants de 1r del Màster en Bioinformàtica assisteixen a la XI edició del Congrés de Recerca Biomèdica (CIB) a València

  • 9 de març de 2023
Estudiants de 1r del Màster en Bioinformàtica assisteixen a la XI edició del Congrés de Recerca Biomèdica (CIB) a València

Alguns dels nostres alumnes del primer curs del Màster en Bioinformàtica han assistit com a participants a la XI edició del Congrés de Recerca Biomèdica (CIB) celebrat els dies 8, 9 i 10 de febrer de 2023 a València.

El Congrés de Recerca Biomèdica és un esdeveniment científic-divulgatiu que ajunta tant a investigadors i científics professionals de l'àmbit de la biomedicina com a alumnes de carrera o màster de diverses línies científiques com ara bioquímica, biologia, medicina, infermeria, bioinformàtica o biotecnologia entre altres. Aquest congrés es genera cada any per estudiants de diverses carreres i màsters a fi de promoure la divulgació científica de caràcter més especialitzat entre l'alumnat inscrit. En aquests congressos se celebren diferents conferències de temàtiques d'interès, però també debats i taules rodones sobre temàtiques amb major controvèrsia. A més, per a incentivar a l'alumnat compta amb diferents concursos de pòsters, art científic, comunicacions orals i divulgació científica. I cada alumne pot assistir a dos o més tallers en laboratoris o fins i tot visites a centres de recerca com ara INCLIVA o l'Institut Príncep Felip. En general, les ponències, concursos i tallers es realitzen al campus de Blasco Ibáñez, en la Facultat de Medicina de la Universitat de València, però múltiples tallers es donen al campus de Burjassot, en la Facultat de Ciències Biològiques i en Farmàcia, per a això compten amb un autobús entre tots dos campus.

En aquesta XI edició els nostres alumnes han assistit a les conferències de: “Teràpia de cèl·lules CAR-T: una oportunitat terapèutica amb un potencial inigualable” i “Fisiopatologia de la fragilitat en majors: projectes i tècniques d'avantguarda en la regeneració neuronal”; als debats de “Genomes personals: anàlisi direct-to-consumer” i “Alternatives als antibiòtics convencionals”; i a les taules rodones de “Projecte sensogenoma: genòmica i música, junts per primera vegada per a lluitar contra la malaltia”, “Cafeïna: aliada o enemiga?” i “Alzheimer: els diferents enfocaments d'estudi d'aquesta malaltia”. A més de tot això, els alumnes de bioinformàtica van poder realitzar múltiples tallers de temàtica variada, van assistir als concursos de pòsters i comunicacions orals i el seu lliurament de premis, van realitzar un fòrum d'empreses on moltes d'elles els compartien informació d'índole laboral, i, finalment, van participar en els plans socials del congrés com els monòlegs científics. Va ser una grata experiència per als alumnes ja que van aprendre més sobre la biomedicina i no dubten a tornar a participar en futures edicions del congrés.