University of Valencia logo Logo Master's Degree in Business Management (MBA) Logo del portal

UVocupació obri la inscripció en la segona edició del programa Promou-te per a l’impuls de la carrera professional dels màsters

  • Fundació General UV
  • October 25th, 2022
Un grup de participants en un taller experiencial de la primera edició de Promou-te.
Un grup de participants en un taller experiencial de la primera edició de Promou-te.

El servei d’orientació i ocupació de la Universitat de València, UVocupació, ha obert el període d’inscripció per a participar en la segona edició del programa ‘Promou-te’, el qual pretén impulsar l’ocupabilitat de l’estudiantat de màster oficial. Amb el suport de l’Ajuntament de València, el programa busca promoure la carrera professional de jove estudiantat de postgrau oficial de la Universitat de València.

‘Promou-te’ es compon d’actuacions individuals (orientació i acompanyament personalitzat) i grupals (formació i tallers), a més de facilitar el contacte amb ocupadors a través de sessions de networking professional.

El programa es desenvoluparà en un format híbrid, en què es combinen accions presencials i d’altres de caràcter virtual, entre les que hi ha les següents:

• Accions individuals. Acompanyament personalitzat a través d’entrevistes de diagnòstic i orientació (coaching).
• Accions formatives en línia en què s’abordaran competències clau i transversals per a la inserció i el desenvolupament professional.
• Tallers grupals presencials de formació pràctica i experiencial en què es treballaran aspectes rellevants per al procés de cerca d’ocupació i la millora de l’ocupabilitat.
Networking empresarial: sessions que permetran ampliar la xarxa de contactes amb entitats ocupadores, amb la qual cosa es facilita el procés d’inserció i la promoció professional.

Requisits de participació
Per a participar en el programa ‘Promou-te’ s’han de complir els següents requisits: ser estudiant/a de màster oficial de qualsevol àrea de coneixement a la Universitat de València durant el curs 2022-2023, i tindre menys de 30 anys a l’inici del programa.

La data prevista d’inici de les activitats formatives és la primera setmana de febrer de 2023. Mentre, les persones seleccionades durant el període d’inscripció (fins al 31 de gener de 2023) començaran a rebre les sessions personalitzades de coaching les quals es prolongaran fins a la finalització del programa en juny.

Resultats d’inserció de la primera edició
Encara que la finalitat principal del programa no era la inserció directa dels participants, durant el desenvolupament de la primera edició el curs passat s’aconseguí una inserció de 13 de les 46 persones que completaren l’itinerari, la qual cosa suposa que el 28% de l’estudiantat va ser insertat en un lloc qualificat de treball molt relacionat amb la seua especialització. Amb una duració de poc menys de sis mesos, ‘Promou-te’ va estar molt ben valorat pels participants, sobretot, l’atenció individual i personalitzada que van rebre, amb una orientadora de referència que va seguir la seua evolució.

El programa va facilitar l’any passat prop de 600 assessoraments; ofertà tres cursos online, quatre tallers presencials de cerca d’ocupació, dues sessions de formació experiencial, i sis sessions de networking amb una vintena d’empreses.

Links: