University of Valencia logo Logo del portal

  • Classe

Els beneficis de les vitamines C i D en les dents

Un estudi publicat pel Journal of Periodontology exposa els beneficis que poden tenir les vitamines C i D a l'hora de prevenir les malalties periodontales.

1 july 2016

Tothom coneix els beneficis que té la Vitamina D en l'organisme. La vitamina D és també coneguda com ‘la vitamina del sol’, ja que el cos solament la produeix quan entra en contacte amb el sol. La seua funció és la d'ajudar a l'organisme a absorbir el calci, element imprescindible per al manteniment i bon estat dels ossos.

Ara, una recerca publicada en el Journal of Periodontology, exposa els beneficis que pot tenir la vitamina D en les nostres dents. L'estudi exposa que aquesta vitamina ajuda a palear les deficiències en la pèrdua òssia i contraresten l'augment de la inflamació. Aquests dos conceptes afecten directament a les nostres dents, especialment la inflamació; ja que és un dels símptomes més comuns de les malalties periodontales.

Els experts que han participat en l'estudi, recomanen exposar-se al sol, almenys, dues vegades per setmana, durant períodes de 10 o 15 minuts; per a així produir, naturalment, nivells adequats de vitamina D.

"La malaltia periodontal augmenta la producció de citocines, però s'ha demostrat que la vitamina D pot suprimir la producció d'aquestes, i possiblement reduir el risc de malaltia periodontal" - Dr. Charles Hildebolt, del Departament de Radiologia de la Universitat de Washington Escola de Medicina de St. Louis (Missouri).

D'altra banda, l'estudi també exposa els beneficis de la vitamina C en les dents. La vitamina C es troba en quasi totes les fruites i verdures (especialment en els cítrics) i és necessària per al creixement i reparació de teixits en totes les parts del cos.

L'estudi exposa que, aquells pacients que consumeixen menys de la dosi diària recomanada de vitamina C (60 mg) tenen més possibilitats de desenvolupar gingivitis severa; és a dir, la inflamació i infecció que destrueixen els teixits de suport de les dents.

"La relació entre la vitamina C i la malaltia periodontal pugues haver-se del paper de la vitamina C en el manteniment i reparació del teixit connectiu sa, juntament amb les seues propietats antioxidants" - Michael P. Rethman, president de l'Acadèmia Americana de Periodontologia.

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy