Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Ciències Odontològiques Logo del portal

Els beneficis de les vitamines C i D en les dents

Un estudi publicat pel Journal of Periodontology exposa els beneficis que poden tenir les vitamines C i D a l'hora de prevenir les malalties periodontales.

1 de de juliol de 2016

Tothom coneix els beneficis que té la Vitamina D en l'organisme. La vitamina D és també coneguda com ‘la vitamina del sol’, ja que el cos solament la produeix quan entra en contacte amb el sol. La seua funció és la d'ajudar a l'organisme a absorbir el calci, element imprescindible per al manteniment i bon estat dels ossos.

Ara, una recerca publicada en el Journal of Periodontology, exposa els beneficis que pot tenir la vitamina D en les nostres dents. L'estudi exposa que aquesta vitamina ajuda a palear les deficiències en la pèrdua òssia i contraresten l'augment de la inflamació. Aquests dos conceptes afecten directament a les nostres dents, especialment la inflamació; ja que és un dels símptomes més comuns de les malalties periodontales.

Els experts que han participat en l'estudi, recomanen exposar-se al sol, almenys, dues vegades per setmana, durant períodes de 10 o 15 minuts; per a així produir, naturalment, nivells adequats de vitamina D.

"La malaltia periodontal augmenta la producció de citocines, però s'ha demostrat que la vitamina D pot suprimir la producció d'aquestes, i possiblement reduir el risc de malaltia periodontal" - Dr. Charles Hildebolt, del Departament de Radiologia de la Universitat de Washington Escola de Medicina de St. Louis (Missouri).

D'altra banda, l'estudi també exposa els beneficis de la vitamina C en les dents. La vitamina C es troba en quasi totes les fruites i verdures (especialment en els cítrics) i és necessària per al creixement i reparació de teixits en totes les parts del cos.

L'estudi exposa que, aquells pacients que consumeixen menys de la dosi diària recomanada de vitamina C (60 mg) tenen més possibilitats de desenvolupar gingivitis severa; és a dir, la inflamació i infecció que destrueixen els teixits de suport de les dents.

"La relació entre la vitamina C i la malaltia periodontal pugues haver-se del paper de la vitamina C en el manteniment i reparació del teixit connectiu sa, juntament amb les seues propietats antioxidants" - Michael P. Rethman, president de l'Acadèmia Americana de Periodontologia.