Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Desenvolupament, Institucions i  Integració Econòmica Logo del portal

.
.
.

Desenvolupament econòmic, una disciplina en constant evolució

Els departaments de Ciències Econòmiques d'algunes universitats del món centren cada vegada més els seus esforços a investigar sobre les possibilitats de desenvolupament econòmic al voltant del globus. Un bon exemple d'aquesta tendència és l'aposta de Harvard per la recerca en aquest camp, amb la incorporació de dos professors especialitzats en temes relacionats amb economia internacional i desenvolupament econòmic, Gita Gopinath i Sendhill Mullainathan.

2 de de juny de 2017

El camp de l'Economia es troba en un constant estat d'avanç i recerca, amb moltes línies d'estudi que intenten millorar els coneixements en aquest camp. El departament d'Economia de la  universitat nortamericana Harvard ha inclòs en la seua plantilla a dos professors molt interessats pel desenvolupament econòmic, Gita Gopinath i Sendhill Mullainathan.

Gita Gopinath és professora d'Estudis Internacionals i d'Economia de la Universitat de Harvard. La seua recerca se centra en les finances Internacionals la macroeconomia. És professora visitant en el Banc de la Reserva Federal de Boston, membre del panell assessor econòmic del Banc de la Reserva Federal de Nova York, assessor econòmic del Ministre Cap de l'Estat de Kerala (Índia), directora de la Revista d'Estudis Econòmics , coeditora de l'actual Manual d'Economia Internacional i col·laboradora de recerca de l'Oficina Nacional de Recerca Econòmica (NBER) per als programes de Fluctuacions Econòmiques i Creixement, Finances Internacionals i Macroeconomia i Economia Monetària. També va ser membre del Grup Assessor de Persones Eminents sobre assumptes del G-20 per al Ministeri de Finances de l'Índia.

Gita Gopinath és professora d'Estudis Internacionals i d'Economia de la Universitat de Harvard.

En 2011, va ser triada Cap Global pel Fòrum Econòmic Mundial. Abans de ser contractada a Harvard, va ser professora assistent d'economia en l'Escola de Negocis de la Universitat de Chicago.


Sendhil Mullainathan és professor d' Economia en la Facultat d'Arts i Ciències de la Universitat de Harvard. Ha investigat sobre la pobresa, l'economia del comportament i una àmplia varietat de temes tals com l'impacte de la pobresa en l'ample de banda mental o l'ús de currículums ficticis per a mesurar la discriminació. La seua recerca més recent se centra en l'ús de l'aprenentatge automàtic per a comprendre millor el comportament humà.


Va ajudar a co-fundar un sense finalitats de lucre per a aplicar la ciència del comportament (idees42), cofundó un centre per a promoure l'ús d'assajos controlats aleatoris en el desenvolupament (el Laboratori d'Acció de Pobresa Abdul Latif Jameel), serveix en la junta directiva de la Fundació MacArthur , Ha treballat en el govern en diversos papers, és afiliat amb el NBER, el PA, i un membre de l'acadèmia americana d'arts i de ciències.

Ha investigat sobre la pobresa, l'economia del comportament i una àmplia varietat de temes


Va rebre el premi "genius" de MacArthur, ha sigut designat com a "Young Global Leader" pel Fòrum Econòmic Mundial, etiquetat com "Top 100 Thinker" per Foreign Policy Magazine, i nomenat en la "Llista Intel·ligent": 50 persones que Canviarà el món "per Wired Magazine (Regne Unit).

S'ha produït un augment en el nombre de professors i investigadors dedicats al desenvolupament econòmic en les prestigioses universitats, perquè cada vegada hi ha més interès en aquestes qüestions per a resoldre els problemes de desigualtats en el desenvolupament dels països i l'eradicació de la pobresa.