Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Fisiologia Logo del portal

Estrès oxidatiu i les seues aplicacions en Biomedicina

Estrès oxidatiu i les seues aplicacions en Biomedicina és l'última matèria de caràcter obligatori del Màster en Fisiologia de la Universitat de València i consta de 8 crèdits ETCS.

28 de de gener de 2016

La matèria d'estrès oxidatiu i les seues aplicacions en Biomedicina és l'última part de caràcter obligatori del Màster en Fisiologia i consta d'un total de 8 crèdits ECTS, dividits en dues assignatures de 4 crèdits ETCS: ‘Fisiologia i fisiopatologia dels radicals lliures i antioxidants’ i ‘Fisiopatologia de les malalties rares’. Aquesta matèria suposa un dels punts forts d'aquest màster, ja que es basa en dues assignatures capdavanteres en tecnologia i procediment, a més de que també són capdavanteres les àrees d'estudi.

  • ‘Fisiologia i fisiopatologia dels radicals lliures i antioxidants’ dotarà als alumnes d'un coneixement complet dels principals radicals lliures en Biomedicina, el concepte d'estrès oxidatiu i els marcadors biològics del mateix. L'objecte d'estudi central és el paper que juguen les espècies reactives de l'oxigen i del nitrogen en els radicals lliures derivats de l'oxigen. L'assignatura també se centrarà en la implicació d'aquests radicals lliures en les malalties neurodegenerativas, de la diabetis, del càncer i de processos inflamatorios aguts i crònics. El possible ús d'antioxidants en el tractament i en la prevenció de les malalties és una de les vies de recerca més interessants que aquests estudis presenten. Aquest últim any l'assignatura compta amb catorze professors diferents i pots consultar tota la informació sobre aquest tema ací.

  • ‘Fisiopatologia de les malalties rares’ és una assignatura capdavantera en el Màster en Fisiologia. Es basa en l'ampli coneixement de les malalties rares, la seua definició i la seua patologia. El paper dels radicals lliures, de l'estrès oxidatiu i de la senyalització redox és clau en aquests estudis. A més, s'impartiran els mecanismes de reparació de l'ADN en malalties rares amb inestabilitat gènica i les noves opcions terapèutiques per a tractar les malalties rares ací estudiades. L'assignatura partirà de la base de com identificar aquestes malalties rares, com diagnosticar-les i com tractar-les, posant l'accent en l'aspecte social. La majoria de les classes estaran impartides per investigadors especialitzats en el camp i investigadors del CIBERER (Centre de recerca biomèdica en xarxa de malalties rares, dependent de l'Institut de Salut Carlos III) formaran part del professorat. L'assignatura compta amb cinc professors diferents i pots consultar tot el professorat i què ofereixen aquests estudis ací.

Aquestes dues assignatures destaquen per aportar uns coneixements capdavanters en el camp de la fisiologia i per ser uns estudis en continu avanç i actualització. Els alumnes que cursen aquestes assignatures estaran al dia de les últimes recerques en l'estrès oxidatiu i les seues aplicacions en Biomedicina, la qual cosa destaca el caràcter investigador d'aquest Màster i dota als estudiants d'una visió actual de les recerques en les malalties rares i en els radicals lliures. Ací pots consultar el llistat complet d'assignatures d'aquest Màster en Fisiologia de la Universitat de València.

Etiquetes Estrés , Oxidativo , ETCS , Máster , Fisiología , UV
Publicat per: Inés Luján