
Continuar els estudis realitzant un màster és una opció que cada vegada escullen més estudiants. Expliquem què s'ha de cercar en el màster en Història de la Formació del Món Occidental.
Continuar estudiant un màster en Història de la Formació del Món Occidental és una excel·lent opció per a ampliar coneixements en un àrea en particular, on rebrem nocions teòriques i pràctiques i ens podrem centrar en els apartats que més ens interessen.
Les institucions actuals, polítiques, socials i culturals i el nostre paper europeu tenen les seues arrels en la història. La reinterpretació de les cultures clàssiques i el sorgiment d'un nou “home” que va tenir lloc en l'Edat Mitjana es va fer extensiva a la Història Moderna, on va sorgir el ciutadà i s'obri al Món Contemporani per a oferir les claus explicatives que donen resposta als interrogants que plantejada el món actual.
1. Hem d'assegurar-nos que aqueix màster és reconegut per una Universitat i que compta amb un pla d'estudis pautat i actualitzat. També hem d'interessar-nos pels anys que el màster porta impartint-se, per si han canviat les seues assignatures, han actualitzat les seues instal·lacions o els seus docents.
2. Aquest pla d'estudis ha de comptar amb assignatures pràctiques i teòriques. Exemples d'aquestes assignatures serien ‘Perspectiva de recerca en història moderna’, ‘Memòria escrita i gènesi del món occidental’ o ‘Línies i debats en la història antiga occidental’ Aquests estudis estan centrats en l'especialització de qui els cursa.
3. Conèixer qui imparteix les classes i que entitats col·laboren en el pla d'estudis. Si el màster compta amb professors de reconegut prestigi en el camp aquests estudis poden resultar molt més beneficiosos i ens poden obrir les portes al món laboral.
4. Tenir en compte les instal·lacions del màster. El lloc de treball és importantíssim a l'hora de triar estudiar un màster determinat ja que comptar amb unes instal·lacions modernes i capdavanteres des del punt de vista tecnològic poden ser un plus per al nostre futur.
5. Assistència tutorial: és vital que els teus dubtes siguen escoltats i que tingues el respatler dels professors durant l'any que realitzes el màster. Tenir accés a una bona assistència tutorial pot servir-te de gran ajuda i sens dubte farà que els teus estudis siguen molt més senzills.
6. Col·laboració del pla d'estudis amb Congressos relacionats. Que dins de les assignatures es fomente l'assistència a Congressos especialitzats és una genial forma d'especialitzar-te i conèixer els aspectes més pràctics del tema. Per exemple, en el màster en Història de la Formació del Món Occidental es fomenta l'assistència a classes i cursos externs perquè els alumnes completen els seus coneixements.
7. Possibilitat de continuar amb un Doctorat. Si el pla d'estudis del màster està encaminat a continuar amb la recerca docent pots continuar formant-te a través d'un Doctorat en Geografia i Història del Mediterrani des de la Prehistòria a l'Edat Moderna, una via que no has de descartar per a poder arribar pel cap alt alt de la professió.
Aquestes set pautes són imprescindibles a l'hora de decantar-te per un màster o un altre. Coneixent ben aquests aspectes pots triar la formació que més et convé, ja que un mateix màster pot ser molt diferent en impartir-se en diferents universitats. El màster ha de ser el període d'especialització i poder conèixer els aspectes bàsics abans de sumar-te a ell i conèixer les opcions de futur que t'aportarà són decisius a l'hora de fer el pas de continuar amb els teus estudis.
El Màster Universitari en Història de la Formació del Món Occidental de la Universitat de València compta amb tots aquests aspectes i pots trobar més informació açí.