El passat 12 de desembre va tindre lloc l’activitat “Contra la sostenibilitat: conversa amb Andreu Escrivà”, adreçada a l’alumnat de l’especialitat d’Economia del Màster en Professor/a d’Educació Secundària.
Partint d’un títol provocador i suggerent, l’activitat tenia com a objectiu incitar a la reflexió al voltant de la noció de “sostenibilitat” i els límits ecològics del sistema econòmic des d’una perspectiva crítica. El seminari va ser impartit per l’ambientòleg Andreu Escrivà, i tot seguit es va produir un intens debat en el qual l’alumnat va plantejar les seues inquietuds i es van contrastar opinions sobre com repensar el sistema econòmic i com traslladar aquesta qüestió a les aules d’educació secundària.
Andreu Escrivà. (València, 1983) és llicenciat en Ciències Ambientals, màster en Conservació d’Ecosistemes i doctor en Biodiversitat. Ha treballat com a investigador al Centre d’Investigacions sobre Desertificació (CIDE) i a l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBiBE), i també com a consultor en sostenibilitat i comunicació. Ha publicat diversos articles científics en revistes especialitzades, i va formar part del Comité d’Experts en Canvi Climàtic de la Comunitat Valenciana entre el 2016 i el 2017. També exerceix de divulgador científic en el seu temps lliure i col·labora amb diferents mitjans de comunicació de premsa, ràdio i televisió. És autor dels llibres "Encara no és tard: claus per a entendre i aturar el canvi climàtic" (Ed. Bromera, 2017, pel qual va guanyar el XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General), "I ara jo què faig? Com vèncer la culpa climàtica i passar a l'acció" (Sembra Llibres, 2021) i "Contra la sostenibilitat" (Sembra Llibres, 2023).
- Cartell (pdf)