Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Psicogerontologia Logo del portal

El Fòrum d'Ocupació de CC de la Salut reivindica el necessari paper dels sanitaris en la pandèmia

  • Fundació General UV
  • 26 de març de 2021
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, i la rectora de la UV, Mª Vicenta Mestre.
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, i la rectora de la UV, Mª Vicenta Mestre.

L'esdeveniment virtual va comptar amb la participació de la consellera de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, i amb grans professionals del sector que van analitzar les diferents oportunitats de l'àrea.

El Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria virtual de l'Àrea de Ciències de la Salut de la Universitat de València es va realitzar aquest dijous 25 de març amb la participació de la rectora de la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre, i la màxima representant de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, els qui van destacar que l'actual pandèmia pel coronavirus ha posat de manifest la importància de tots els àmbits de la salut per a millorar la qualitat de vida de les persones. 

Amb el suport de prop de 30 destacades empreses, la trobada en línia va estar encapçalat per grans referents de l'àrea que van aportar una atractiva programació i interessants conferències dirigides als diferents centres (Facultat de Medicina i Odontologia, Fisioteràpia, Infermeria i Podologia i Psicologia i Logopèdia).

Unes 150 persones van assistir a l'esdeveniment que ha posat el focus en l'anàlisi del necessari paper dels sanitaris durant la pandèmia per la COVID-19. Estudiants i titulades i titulats del sector de la salut han aprofitat l'oportunitat de connectar amb entitats específiques de la seua àrea laboral i traure partit dels seus consells per a impulsar la seua ocupabilitat.

Programació
L'esdeveniment va començar a les 9.00 hores amb la inauguració institucional a càrrec de representants d'UVocupació (organitzador de la jornada a través del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius), representants dels centres i de la Universitat de València. 

Els degans de les facultats col·laboradores van felicitar a totes les persones que han fet possible l'organització d'aquest fòrum, subratllant la importància d'aquest. Antonio Alberola, degà de Fisioteràpia, va puntualitzar el valor i la necessitat sociosanitària d'aquesta especialitat, "atés que la fisioteràpia cobreix un ampli espectre sanitari, no solament en el tractament de lesions múscul esquelètiques, neurològiques, cardiorespiratòries, etc. sinó també en la seua prevenció"

Per part d'Infermeria i Podologia, Antoni Merelles, va assenyalar que la titulació d'infermeria “té moltes possibilitats laborals en el sector públic, mentre que per contra, podologia destaca en el món professional privat”. I va confiar: “La gran particularitat d'aquesta trobada és el donar-se a conéixer que té l'estudiantat, així com l'oportunitat de ser contractat. La jornada promet”.

Així mateix, Mª Dolores Sancerni, al comandament de Psicologia i Logopèdia, va emfatitzar que “la pandèmia ha donat visibilitat a l'important i necessari paper de la psicologia en la salut, tant en els àmbits públics com privats”.

I va culminar la ronda de degans amb el de Medicina i Odontologia, Francisco Javier Chorro, qui va agrair l'esforç de l'organització de l'esdeveniment, va remarcar la implicació de la universitat en la inserció dels seus titulats i va aclarir: “L'estudiantat ha de saber que a més del MIR hi ha més opcions d'eixides laborals, com la investigació o altres llocs en organismes públics”.

La sessió inaugural va comptar amb la intervenció destacada de la consellera, qui va motivar a l'estudiantat a participar d'aquestes trobades: “El Fòrum serveix per a donar resposta a les empreses i és una oportunitat per als alumnes d'aconseguir un treball de qualitat, per això la jornada resultarà profitosa i enriquidora”. A més, Ana Barceló va remarcar que la crisi per la COVID-19 ha posat a prova el sistema sanitari i als professionals, "obligant-nos a adaptar-nos, al mateix temps que ha generat nous perfils laborals”.

Finalment, la rectora M.ª Vicenta Mestre va començar el seu discurs amb paraules d'agraïment a tots els assistents, especialment a la consellera, qui “ha reforçat el fòrum amb la seua presència”. “Amb la pandèmia hem vist que la salut, la ciència i la multidisciplinarietat han d'anar de la mà, ja que totes les professions sumen per a garantir la salut de les persones i millorar la seua qualitat de vida”, va reflexionar Mestre respecte a la crisi per la COVID-19. Així mateix, va ressaltar l'adaptació dels fòrums als canvis amb la seua modalitat virtual, la col·laboració entre el vicerectorat, UVocupació i els equips decanales, i va afirmar: “és el que fa possible que hui els nostres estudiants puguen moure's virtualment per aqueixes diferents empreses i puguen conéixer quines ofertes de treball poden tindre”.

La primera taula redona va estar formada per l'anàlisi dels temes d'ocupació pública i treball a l'estranger, presentada per Gloria Segarra, vicedegana de la Facultat de Medicina i Odontologia. Els ponents van ser Almudena Sales, de xarxa EURES (LABORA); Paula Placencia, titulada en Psicologia; Begoña Brage, titulada en Infermeria; i Carmen Gavaldá, titulada en Odontologia, i responsables del Ministeri de Sanitat i de la Subdirecció General de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat (Generalitat Valenciana).

A partir de les 11:00 hores va començar la conferencia 'Equips mutidisciplinares, professions emergents i emprenedoria', moderada per Luis Such, PDI Facultat de Fisioteràpia. Van intervindre: Ernesto Sanz, titulat en Medicina, de l'empresa S2 GRUP; Miguel Cortell, titulat en Fisioteràpia i emprenedor; Nicolás Garrido, IVI (Institut Valencià d'Infertilitat); María Dolores Navarro, especialista de la Unitat de Neurorrehabilitación VITHAS; i Linnea Sánchez, de Psicòlogues i Psicòlegs Sense Fronteres.

Per últim, es va donar pas al recorregut pels estands empresarials, sales d'atenció virtual de cada entitat participant amb xarrades de professionals per a conéixer les oportunitats laborals disponibles. Allí, l'estudiantat va poder interactuar directament amb les institucions sobre els seus perfils laborals, activitat de l'empresa, canals d'ocupació, etc. El Fòrum va acabar amb la secció d'estands per a l'estudiantat, mentre que per a les empreses (entre les quals es van trobar farmacèutiques, col·legis, centres, clíniques, fundacions, associacions, i empreses públiques i privades) va culminar amb un reconeixement i networking en una sala exclusiva.

Llista d'enllaços: