Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Psicogerontologia Logo del portal

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
ABENGOZAR TORRES, M. CARMEN

ABENGOZAR TORRES, M. CARMEN

PDI-Titular d'Universitat
BENDICHO MONTES, JAVIER

BENDICHO MONTES, JAVIER

ESPERT TORTAJADA, RAUL

ESPERT TORTAJADA, RAUL

PDI-Titular d'Universitat

(9638) 64615

raul.espert@uv.es

GARCIA BUELGA, OSCAR FERNANDO

GARCIA BUELGA, OSCAR FERNANDO

PDI-Ajudant Doctor/A
Biografia
 

Óscar F. García és psicòleg del desenvolupament al Departament de Psicologia Evolutiva i de l'Educació de la Universitat de València, Espanya. Ell es doctor en psicologia. Anteriorment, ell ha sigut investigador convidat del Departament de Psicologia de la Nottingham Trent University (Regne Unit). Les seues investigació i publicacions se centren en l'estudi del desenvolupament al llarg de la vida, incloent la socialització familiar, l'autoestima, la motivació acadèmica a l'escola, l'adolescència i l'adultesa, les relacions entre iguals i l'ajust escolar i les tècniques de mesurament (autoestima i socialització parental). Ell està examinant la validesa transcultural del model de socialització parental de quatre tipologies. El projecte està finançat diferents organitzacions públiques (Fons Social Europeu, el Ministeri de Ciència, Innovació y Universitats del Govern d’Espanya i el Govern Regional de València).

MELENDEZ MORAL, JUAN CARLOS

MELENDEZ MORAL, JUAN CARLOS

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Coordinador/a de Programa de Doctorat

Facultad de Psicología, Dpto. de Psicología Evolutiva, 2º piso, desp. F 214 Av. Blasco ibañez 21, 46010 Valencia

(9639) 83844

juan.c.melendez@uv.es

Biografia
 

Juan C Meléndez es Catedratico de Universidad del Departamento de Psicología Evolutiva y de la Educación, Director del Grupo de investigación Envejecimiento: cognición y emoción -EnveCoEm / GIUV2016-320- y Coordinador del Programa de Doctorado en Psicogerontología: Perspectiva del Ciclo Vital, Universidad de Valencia, España. Obtuvo su doctorado en 1994 en la Universidad de Valencia (España) con la tematica de autopercepcion en el envejecimiento. Su investigación se centra en los mecanismos psicológicos del envejecimiento. Dentro de este campo ha desarrollado dos líneas de investigación. Envejecimiento optimo, investigando los procesos psicológicos de afrontamiento y adaptación, bienestar e integridad. Demencia y deterioro cognitivo, investigando los procesos cognitivos de recolección y familiaridad y la aplicación de técnicas de neurorehabilitación basadas en estimulación transcraneal no invasiva. Además, en el campo aplicado estudiado la eficacia de la terapia de reminiscencia y del entrenamiento y la estimulación cognitiva en adultos mayores

Proyectos de investigación:

IP Proyecto I+D+I PSI2013-43533-R Ministerio de Economía y Competitividad Retos de la Sociedad. Análisis experimental del falso reconocimiento en el envejecimiento normal y patológico.

IP Proyecto I+D+I PSI2016-77405-R Ministerio de Economía y Competitividad Retos de la Sociedad. Los déficits en familiaridad y falso reconocimiento como marcadores del deterioro cognitivo: análisis experimental y longitudinal en ancianos sanos, pacientes DCL y Alzheimer.

IP Proyecto  I+D+I PID2019-103956RBIOO Ministerio de Economía y Competitividad Retos de la Sociedad. Análisis experimental de patrones de familiaridad, recolección y falso reconocimiento, y efectos de neuroestimulación cognitiva en ancianos sanos y con Enfermedad de Alzheimer.

IP Proyecto I+D+I PID2022-136798OB-I00. Ministerio de Ciencia e Innovación, Proyectos de Generación de Conocimiento. Intervención combinada mediante estimulación transcraneal por corriente directa y estimulación cognitiva en pacientes con trastorno neurocognitivo leve y mayor.

MORON ESTEBAN, ANA

MORON ESTEBAN, ANA

NAVARRO PARDO, ESPERANZA

NAVARRO PARDO, ESPERANZA

PDI-Catedratic/a d'Universitat

Facultad de Psicología, Av. Blasco Ibáñez, 21 (46010 - Valencia)

(9639) 83453

esperanza.navarro@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

PEREZ MARIN, ANTONIA

PEREZ MARIN, ANTONIA

PDI-Titular d'Universitat

(9639) 83392

marian.perez@uv.es

PEREZ ROJO, GEMA

PEREZ ROJO, GEMA

PINAZO HERNANDIS, SACRAMENTO

PINAZO HERNANDIS, SACRAMENTO

PDI-Titular d'Universitat
REDOLAT IBORRA, ROSA

REDOLAT IBORRA, ROSA

PDI-Catedratic/a d'Universitat

(9638) 64636

rosa.redolat@uv.es

SALES GALAN, ALICIA

SALES GALAN, ALICIA

PDI-Titular d'Universitat

Facultad de Psicología Departamento de Psicología Evolutiva y de la Educación-Despacho F-422 (4ºpiso) Avda.Blasco Ibáñez, 21-46010 Valencia (9639) 83992

83992

alicia.sales@uv.es

SATORRES PONS, ENCARNACION

SATORRES PONS, ENCARNACION

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl

Despatx F-223. 2º pis Departament Psicologia Evolutiva i de l'Educació

(9616) 25615

encarna.satorres@uv.es

VIGUER SEGUI, MARIA PAZ

VIGUER SEGUI, MARIA PAZ

PDI-Titular d'Universitat

Directora Càtedra de Joventut UV Departament Psicologia Evolutiva i de l'Educació Facultat de Psicologia i Logopedia Av. Blasco Ibañez 21. 46010 València

(9639) 83493

paz.viguer@uv.es

Biografia
 

Paz Viguer Seguí. Doctora en Psicologia per la Universitat de València (UV). Professora Titular en el Dept. de Psicologia Evolutiva i de l'Educació de la UV des de l'any 2000.

La seua investigació se centra en l'àmbit de l'Optimització Evolutiva, dedicant-se a l'estudi i promoció del desenvolupament òptim. Des de 2001, ha sigut directora del grup d'investigació en Optimització Evolutiva GIOE i des de 2019, és directora del grup d'investigació en promoció del desenvolupament òptim GIDOP sorgit de la unió del grup GIOE i el grup Vinculacions afectives dirigit per la Dra. Maria José Cantero. A més, des de 2015 és membre del grup EnveCoEm, dirigit pel Dr. Juan Carlos Meléndez. En l'actualitat, participa en equips interdisciplinaris juntament amb psicòlegs, gerontòlegs, metodòlegs, sociòlegs i educadors socials, en estudis dirigits a investigar empíricament l'eficàcia d'intervencions en la promoció del desenvolupament, millorant les competències del subjecte, el seu benestar i la seua qualitat de vida, sobretot en la infància, la adolescència i la joventut.

Durant la seua trajectòria investigadora ha dirigit i participat en nombrosos projectes d'investigació competitius obtenint finançament local, nacional i europeu. Així mateix, ha signat prop de 25 convenis i contractes amb institucions públiques i amb associacions. Fruit d'aquests projectes, contractes i col·laboracions compta amb prop de mig centenar de publicacions científiques, amb més de 30 publicacions en revistes nacionals i internacionals, la majoria d'elles indexades en bases de reconegut prestigi (JCR i Scimago) i més de 10 capítols i llibres en importants editorials. Aquesta trajectòria investigadora li ha permés obtindre l'avaluació positiva de la CNEAI en tres sexennis d'investigació, sent un d'ells en la modalitat de transferència del coneixement.

També són nombroses les seues aportacions a la societat mitjançant la transferència a l'àmbit aplicat dels seus treballs. Ha participat en més de 120 cursos, congressos i reunions científiques nacionals i internacionals, gran part d'ells dirigides a professionals de la psicologia i de l'educació, així com a famílies. Una àrea d'especial interès des dels seus inicis investigadors ha sigut la transferència de coneixements mitjançant un treball coordinat comunitat-universitat que ha permès l'aplicació contínua d'accions amb rigor teòric i metodològic en escoles, ajuntaments i entitats socials. Tots els contractes i convenis dirigits han anat en aquesta línia i han donat importants fruits com la creació d'un model local de prevenció de la violència i promoció de la convivència que va ser adoptat per la Generalitat de Catalunya i implantat en diversos municipis, l'elaboració de debats familiars com a metodologia participativa realitzats amb més de 4000 famílies, o, la creació del model d'acompanyament extensiu a adolescents que, entre altres aspectes, donà com a fruit la creació de Rizom associació educativa. Aquesta implicació en l'àmbit professional aplicat ha consolidat una línia d'investigació dirigida a la promoció del desenvolupament òptim que reporta beneficis en xiquets, adolescents, joves, famílies i comunitats.

Específicament, té una llarga trajectòria en l’àmbit de la joventut. Membre de diverses associacions juvenils des dels 14 anys, va fer la formació d’animadora juvenil i va treballar durant més de 12 anys al Centre Joventut i Europa. Allí va intervenir amb joves i entitats juvenils, va fer assessorament personalitzat, nombroses formacions, i es va especialitzar en projectes europeus (Joventut amb Europa bilaterals, trilaterals i multilaterals, Iniciatives juvenils, Horitzó, Petra, Tempus, Iniciatives amb Països Tercers, subcomissions mixtes d’intercanvi juvenil, Servei de Voluntariat Europeu, visites d’estudis a Europa i Amèrica Llatina...). Va ser membre fundacional de la xarxa d’entitats juvenils euromediterrània Yes Euro-med. Fruit de l’experiència desenvolupada va signar des de la universitat diversos contractes d’assessorament i transferència amb entitats juvenils, institucions de l’àmbit local, consells comarcals i la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Des de l’any 2022 és directora de la Càtedra de Joventut de la Universitat de València fruit d’un conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de la Joventut de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives (Generalitat Valenciana) i la Universitat de València (UV).

D'altra banda, pel que fa a l'innovació docent, pertany al grup d'innovació IQ-docent de la UV. Aquest grup es centra en el disseny i validació de recursos i propostes d'intervenció dirigides a facilitar l'ajust acadèmic i social de l’estudiantat de nou accés, així com a la incorporació de metodologies d'avaluació en la universitat.

Durant tota la seua trajectòria acadèmica és important la seua implicació en la formació de joves investigadors, oferint beques i contractes en els projectes i contractes d'investigació i dirigint més de 25 treballs de final de màster i de tesis doctorals. D'altra banda, cal destacar el seu compromís amb la psicologia aplicada en els centres de treball, sent coordinadora de les pràctiques externes del departament i havent tutoritzat més de 300 estudiants.

 

ZACARES GONZALEZ, JUAN JOSE

ZACARES GONZALEZ, JUAN JOSE

PDI-Titular d'Universitat
Director/a Titulacio Master Oficial

Facultad de Psicología Departamento de Psicología Evolutiva y de la Educación-Despacho F219 Avda.Blasco Ibáñez, 21-46010 Valencia

(9639) 83489

juan.j.zacares@uv.es