Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Tecnologies Web, Computació en el Núvol i Aplicacions Mòbils Logo del portal

Rafael Magdalena, nou director de l’ETSE-UV

  • Gabinet de Premsa
  • 26 de febrer de 2021
Rafael Magdalena
Rafael Magdalena

El professor del Departament d’Enginyeria Electrónica José Rafael Magdalena Benedicto ha sigut elegit como a nou director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV) en la Junta de Centre celebrada aquest divendres 26 de febrer, amb el resultat de 18 vots a favor, 2 abstencions i 3 vots nuls. Magdalena substitueix en el càrrec la professora Paula Marzal. L’equip que l’acompanyarà al nou director en la seu legislatura es donarà a conéixer en breu.

José Rafael Magdalena Benedicto és llicenciat en Físiques en 1991 i doctor en Ciències Físiques en el 2000 per la Universitat de València. Professor de la Universitat de València des de 1994, actualment forma part del Departament d'Enginyeria Electrònica, adscrit a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València. Va ser becari en l’AIDO (Parc Tecnològic, 1992), responsable de Física Mèdica en Dextromédica (1993), desenvolupador web en la Fundació Universitat Empresa de València (1996-1997) i professor associat en el Departament de Sistemes Informàtics i Computació de la Universitat Politècnica de València (1998). Ha sigut director del Departament d'Enginyeria Electrònica de la UV, membre del Claustre, del Consell de Govern i de la Comissió Econòmica de la UV. A més, ha sigut soci fundador de tres empreses de tall tecnològic, i alcalde de la localitat castellonenca de Sogorb.

La seua labor investigadora es va iniciar en enginyeria biomèdica i telemedicina, i des de 2003 està realitzant la seua investigació en l'àrea de Machine Learning. Té 43 publicacions internacionals, 97 comunicacions a congressos i 23 llibres i capítols de llibre. Així mateix ha sigut investigador principal en quatre projectes i ha participat com a investigador en 30 projectes europeus i nacionals. Ha sigut membre de IEEE i de INNS (International Neural Network Society). Les seues àrees d'interés són la visualització avançada de dades, problemes d'optimització i aprenentatge màquina quàntic.